Головна » Події » ОПРИШОК УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА
16:16
ОПРИШОК УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА
фото ОПРИШОК УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА

11 січня в районному Палаці культури відбувся творчий вечір Василя Бабія «Сміх крізь кризу». Ювілейне свято, осяяне вогнями новорічно-різдвяної ялинки, пройшло на мажорній ноті - бадьоро і піднесено. Інакше й не могло бути. Адже, якщо на сцену виходять відомі не лише в області, але й в Україні сміхованці, настрій піднімається навіть у тих, хто чимось засмучений. Отже, Василя Бабія сердечно вітали його колеги з гумористичного цеху - народні і заслужені артисти Володимир Пушкар, Ярема Дзибик, Ігор Чепіль, театр мініатюр з м. Калуш «КУМ» (Олександр Новосад і Володимир Бурко), юний гуморист з Горохолини Тарас Ровенко. З їх вуст звучали гуморески Василя Бабія, викликаючи у глядачів щирий сміх і налаштовуючи їх на хороший настрій.
Належну оцінку літературної творчості ювіляра дали письменник і критик з м. Івано-Франківськ Євген Баран, доцент університету ім. В. Стефаника, письменник Степан Процюк, директор видавництва «Тіповіт» Василь Вітенко, редактор районного часопису «Слово народу» Руслана Романюк. Вони адресували імениннику багато теплих слів, дарували віршовані посвяти та квіти.
Вітання линули і від священиків УГКЦ Івана Богослова о. Івана Мачкодери та о. Михайла Момота. Представники духовенства констатували той факт, що Василь Бабій, окрім літературних досягнень, є автором ідей щодо встановлення і відкриття в Богородчанах багатьох пам'ятних знаків і пам'ятників, що він переймається проблемами району, що його турбують питання виховання молоді, її духовного зростання.
Пам'ятні адреси і, знову ж таки, слова подяки за сумлінну працю приймав ювіляр від голови районної держадміністрації Лілії Концур і голови районної ради Володимира Тимчишина, заступника начальника відділу освіти РДА Романа Федорка і голови районної організації профспілки працівників освіти Івана Кіф’яка, колег із Хмелівської школи, від представників літературної студії «Золота Бистриця».
Приємні хвилини зустрічі з українським пісенним мистецтвом дарували всім учасникам творчого вечора народний артист України Михайло Кривень, співак з Коломиї Михайло Попелюк, солістка Світлана Весна.
Ювілейна свято Василя Бабія завершилося загальним виконанням «Многая літа…».
Всі присутні в залі мали можливість переглянути книжкову виставку-портрет «Опришок українського слова».

Категорія: Події | Переглядів: 1502 | Додав: admin | Теги: література, слово, Василь Бабій | Рейтинг: 5.0/18