Головна » Духовна криниця » ВІР. БОРИСЬ. ПЕРЕМАГАЙ.
16:36
ВІР. БОРИСЬ. ПЕРЕМАГАЙ.
фото ВІР. БОРИСЬ. ПЕРЕМАГАЙ.
Степан Бандера – це герой ХХ століття, людина-легенда у літописі історії України. Настав час піднести його ім’я по всій вільній Україні, щоб кожна жива душа подякувала Богові за те, що послав нам таку світлу постать в найтемніші часи більшовицького режиму.
Саме Бандера врятував честь України і зумів організувати народ на відчайдушну боротьбу за нашу національну незалежність і державність.
Бандера підніс український патріотизм до найвищої жертовності. Його гасло: Бог і Україна!

100-річчю від дня народження та 50-річчю від дня загибелі Степана Бандери присвячено годину історичної пам’яті «Вір. Борись. Перемагай», яка відбулась в читальному залі центральної районної бібліотеки.

Перегорнули сторінку життєпису лицаря української ідеї, лідера національно-визвольного руху, його діяльністю в лавах ОУН постійні ведучі світлиці Марія Пороговська та Марія Сем’янів.

Учні 11-А класу (класний керівник І.Поворозник) Богородчанської школи № 1 підготували літературну композицію «Здобудеш українську державу, або згинеш у боротьбі за неї ».

Присутність наших краян, воїнів УПА-ОУН, Олексія Олексійовича Петришина, Миколи Васильовича Дутковського, Ярослава Миколайовича Кріпака зробила засідання більш урочистішим.

Про хвилюючі події тих років поділився спогадами учасник УПА Юрій Іванович Тимчук.

Присутні  також мали змогу переглянути  ювілейну книжково-ілюстративну  виставку «Степан Бандера – політик, лідер ОУН»( до 100-річчя від дня народження).
Всі зображення до публікації ВІР. БОРИСЬ. ПЕРЕМАГАЙ.
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1338 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/17