Головна » Події » ЖЕРТВАМ РЕПРЕСІЙ - ПАМ'ЯТЬ І ШАНУ
15:03
ЖЕРТВАМ РЕПРЕСІЙ - ПАМ'ЯТЬ І ШАНУ
фото ЖЕРТВАМ РЕПРЕСІЙ - ПАМ'ЯТЬ І ШАНУ
Символічну годину пам'яті під назвою «Жертви політичних репресій нагадують, застерігають, вимагають» організували і провели працівники районної бібліотеки. Присутні  почерпнули для себе багато корисної інформації, дізналися нові факти про пережиті хвилі масових репресій проти українців, про страшні злочини, які коїлися в ті часи.
Ведуча Марія Пороговська розповіла присутнім про жахливий політичний терор, який чинився проти власного народу.
Завітав на годину історичної пам'яті Юрій Іванович Тимчук. Прийшов, щоб поділитися спогадами про родину, яку було насильно вивезено на примусові роботи далеко від рідного дому, щоб розповісти про себе. «Це була політика на знищення нації. Якщо мені пощастило вижити, то важко навіть уявити, скільки їх, в'язнів концтаборів, жертв сталінських репресій так і не повернулися додому», - звернувся до присутніх Юрій Іванович.
Поділився своїми роздумами над минулим вчитель історії Василь Грицюк, виступаючи і як людина, яка дотична до історичних джерел, до монографій, і як член родини, яка також постраждала від сталінського і тоталітарного радянського режимів.
А бібліотекар Марія Вірстюк ознайомила присутніх з іменами репресованих письменників, представивши виставку книг під назвою «Борги пам'яті нашої». Вони пройшли жорстокі переслідування, багато з них не витримували психологічного тиску, були знищені у таборах. Загалом у роки сталінського терору жертвами режиму стали 500 письменників України.
Хотілося б, щоб політичні репресії залишилися тільки в історії. Щоб прийдешні покоління українців, відзначаючи ці скорботні події, не вписували до трагічної історії нові сторінки. Адже український народ довго йшов до демократії та свободи, і захистити ці національні цінності - наш священний обов'язок.
Категорія: Події | Переглядів: 1020 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/12