Головна » Події » НАШІЙ КОНСТИТУЦІЇ - 14 РОКІВ
16:33
НАШІЙ КОНСТИТУЦІЇ - 14 РОКІВ
фото НАШІЙ КОНСТИТУЦІЇ - 14 РОКІВ

Виповнилося 14 років з тієї історичної ночі, коли у Верховній Раді було оголошено про прийняття Основного Закону держави - Конституції України. Народилася вона у муках, затверджувалася важко. І в майбутньому, як показало життя, її доля увесь час була нелегкою. Незважаючи на те, що Конституція України була визнана Венеціанською комісією однією із кращих у Європі, бажаючих піддавати її критиці і вносити до неї зміни вистачало у нас завжди.
Про це та інше говорили під час урочистостей, присвячених у районі Дню Конституції України, перший заступник голови РДА Василь Добрянський та голова районної ради Володимир Тимчишин. У своїх коротких промовах вони звернулися і до першої Конституції Пилипа Орлика, і до змісту Основних Законів, за якими жила Україна в часи Радянського Союзу та в пострадянському просторі, наголошуючи на тому, що для активного і цілеспрямованого державотворення головний документ країни с важливою необхідністю. Адже він, як зазначив Василь Добрянський, - «перевесло, яке зв’язує докупи всі закони суспільного життя».
Представники районної влади привітали присутніх на урочистому зібранні з Днем Конституції України і висловили побажання, щоб у майбутньому його відзначення було дійсно всенародним, адже це - одне з найбільших державних свят.
Далі патріотичну естафету промовців підхопили учасники художньої самодіяльності. У святковому концерті взяли участь хор «Карпатські джерела» та фольклорний гурт «Ми - українці»(керівник Володимир Канюк), старша група хореографічної студії «Фієста»(керівник Богданна Макар), оркестр народних інструментів "Візерунок" (керівник Петро Яремчук). фольклорний колектив із Крички (корівник Галина Бітківська). Цікавими були і вокальні номери, які майстерно представили заслужений артист України Ярослав Крайник, лауреати всеукраїнських конкурсів Юрій Яремчук та Інна В'ялова, юна виконавиця Софія Михащук.
Концерт пройшов на високій патріотичній ноті. Кожний виступ пробуджував у глядачів щирі почуття любові до рідної держави. Держави, яку ми хочемо бачити правовою, демократичною, гуманною, справедливою, тобто такою, як цц записано у Конституції України.
В рамках заходу була влаштована книжково-ілюстративна виставка "Конституція України - головна книга життя".

Категорія: Події | Переглядів: 1056 | Додав: admin | Теги: конституція | Рейтинг: 0.0/0