Головна » Події » ТУТ ЗОЛОТІ СКАРБИ ДУШІ ЗНАЙДЕШ У ПРОЗІ ЧИ В ВІРШІ
16:53
ТУТ ЗОЛОТІ СКАРБИ ДУШІ ЗНАЙДЕШ У ПРОЗІ ЧИ В ВІРШІ
фото ТУТ ЗОЛОТІ СКАРБИ ДУШІ ЗНАЙДЕШ У ПРОЗІ ЧИ В ВІРШІ

 В районному Палаці культури відбулися урочистості  з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек та з нагоди ще однієї важливої події - 65-річчя від часу заснування центральної районної бібліотеки. Нa теплу і гарну зустріч прийшли винуватці свята, представники влади, читачі, гості. Щирі слова привітань і побажань звучали від голови райдержадміністрації Володимира Єфімчука. заступника голови районної ради Петра Варшавського, начальника відділу культури і туризму РДА Галини Канюк. Особливо тепло і зворушливо звернулася до своїх колег директор центральної бібліотечної системи Марія Краховська.
Ведуча свята методист районного Палацу культури Ірина Суслик нагадала присутнім про далекий 1945 рік, коли була створена Богородчанська районна бібліотека для дорослих.
Першою її завідуючою була Марія Вірстюк,  пізніше бібліотеку очолювали Галина Білоус-Прокопенко, Віра Левандовська, Дмитро Романюк. З 1997 року головна скарбниця книг району розмістилася у просторих і затишних приміщеннях районного Палацу культури. Щорічно послугами бібліотеки користуються півтори тисячі читачів, які мають можливість вибрати дня себе щось цікаве і потрібне з тридцяти тисяч книг.
38 років віддала бібліотечній справі Ганна Мельниченко, яка цього дня щиро вітала своїх колег із професійним святом. «Коли частинкою твого життя стають люди та книги, коли радо зустрічаєш кожного читача, пропонуєш йому літературу, просто поговориш і вислухаєш людину, то на те, що від холоду іноді замерзало чорнило і доводилося працювати в рукавицях, ми не звертали особливої уваги», - ділилася думками, згадуючи працю у старих приміщеннях, сивочола жінка, яка, образно кажучи, дала путівку у життя не одному молодому поколінню бібліотечних працівників.
У день  свята найсумлінніших бібліотекарів було відзначено грамотами, подяками, грошовими винагородами. Отримали вони подарунки і від депутата районної ради Ярослави Гоголь та народного депутата України Віктора Терена. Почули багато щирих слів від цінителів друкованого слова Марії Піскарьової та Надії Семків,  від богородчанських авторів Івана Гаврилка, Михайла Заводовського та Марії Гоголь, які принагідно, прочитали свої вірші і подарували бібліотеці нові збірочки.
Самі ж бібліотекарі довели, що вони можуть не тільки професійно працювати, але й уміють на баяні заграти, дзвінко пісню заспівати, що їм під силу бути і гумористами, і пекарями-кондитерами, за що і лунали оплески на адресу Ярослави Іванчук з Бабчого, Марії Крицької з Маркови і Оксани Гуменюк, ансамблю бібліотечних працівників району.
Прийшли до бібліотекарів із пісенними подарунками Степан Слугоцький, Роман Матлюк, Христина Сташко, Ірина Суслик, Неля Слободян, з танцями - вихованці бальної спортивної школи «Фантазія» (керівник Оксана Швайко). Сподобалася всім літературно-музична композиція «А жінка розцвіла...» за мотивами поетичної творчості Ольги Слоньовської, яку підготували аматори народного театру Палацу культури (керівник Галина Магас).

Всі зображення до публікації ТУТ ЗОЛОТІ СКАРБИ ДУШІ ЗНАЙДЕШ У ПРОЗІ ЧИ В ВІРШІ
Категорія: Події | Переглядів: 1629 | Додав: admin | Теги: день бібліотек | Рейтинг: 5.0/12