Головна » Події » ВЕЛЕТЕНЬ ДУМКИ І ПРАЦІ
18:19
ВЕЛЕТЕНЬ ДУМКИ І ПРАЦІ
фото ВЕЛЕТЕНЬ ДУМКИ І ПРАЦІ


Бібліотеки району напередодні ювілею Каменяра розгорнули широку популяризацію його творчості наочними та усними формами роботи, прилучившись до обласного огляду-конкурсу на крашу бібліотечну виставку.
Мета цього конкурсу - ознайомити читачів з новими сторінками життя і творчості Каменяра, висвітлити цікаві факти його перебування на Прикарпатті, показати взаємини з діячами краю, представити життя і творчість письменника в дослідженнях івано-франківських науковців і краєзнавців. А найголовніше - зацікавити і розвинути інтерес до читання літератури, яка є у фондах книгозбірень.
В читальній залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація книжкової виставки «Велетень духу і праці».
Виставка розташована на двох стелажах, до кожного з розділів підібрані поетичні рядки, вислови видатних людей про письменника. Вона доповнена ілюстраціями, художніми фотографіями до творів та малюнками художника Івана Труша, а також зібраними матеріалами у теках: «Історії з життя Великого Каменяра», «Іван Франко на шпальтах періодичних видань», «Дорогами Івана Франка».
З метою відтворення тодішнього часу і побуту, в якому жив і творив Іван Франко, експозицію прикрашають українські рушники, художні вироби народного вжитку, а також влаштовано варіант робочого столу, на якому розміщено копії його рукописів.
 

Категорія: Події | Переглядів: 1119 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/13