Головна » Події » ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ДЕРЖАВИ
16:32
ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ДЕРЖАВИ
фото ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ДЕРЖАВИ

День народження нашої країни - вільної і незалежної, якій виповнилося 20 років - найвеличніше свято з-поміж усіх державних свят.
На центральному стадіоні, який переливався різнокольовими барвами, адже був вбраний вишитими рушниками, причепурений квітами, червоними кетягами калини, жовто-багряними соняшниками, колосками пшениці, відбулося яскраве культурно-мистецьке свято «Барвінкова моя Україно, уклоняюсь сердечно тобі».
Ведучі Світлана Панько га Василь Ковальчук представляють делегації, які проходять до трибун. Коровайниці заносять величезний ювілейний диво-коровай, який випромінює світло, тепло, любов і часточку душі, яку вклали у нього майстрині Ксенія Данилюк та Ганна Красій. Вабив око особливий рушник - рушник єднання району: тридцять шість вишитих полотен, з'єднаних у цілісний витвір, який є носієм потужної енергетики і випромінює високу духовність наших краян. Вабила око святково вбрана велика сцена у маєві синьо-жовтих полотнищ, викладена на газоні із соняшників символічна карта України. З динаміків звучати українські пісні і народні мелодії.
Зі сцени до святочної громади з Божим благословенням, щирими молитвою і словом звернулися декан Богородчанського деканату УГКЦ отець Петро Дирів, священики УГКЦ Івана Богослова Богородчан отці Іван Мачкодера і Михайло Момот.
До пам'ятника світочу українського народу - Тарасу Шевченку - представники святкування поклали квіти. "Ще не вмерла України ні слава, ні воля", - злетіти у небесну височінь слова Гімну України.
Зі словами привітань та побажаннями добра і щастя до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації Володимир Єфімчук і голова районної ради Михайло Головчук.
З нагоди 20-ої річниці Незалежності України за сумлінну працю, досягнуті трудові здобутки, високий професіоналізм і вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток району кращі представники установ, підприємств та організацій району були нагороджені різноманітними відзнаками.
Церемонія святкування перепліталася з виступами народних аматорських колективів, окремих виконавців.
Зворушливе враження справила театралізована композиція "Слово, думка, воля", з якою виступив народний аматорський театр районного Палацу культури (керівник Галина Магас).
Довкола стадіону в цей день "виросло" містечко народних умільців. Представлені ними вишиті рушники, серветки, пошивки, скатерки, чоловічі та жіночі сорочки, блузи, костюми, сюжетні картини, живописні полотна збирали біля кожного художньо оформленого стола велику кількість поціновувачів народної творчості. Присутні на святі мали чудову нагоду насолодитися неперевершеним вишиттям і доторкнутися до глибин цього виду мистецтва. Краса, витонченість та виразність так і струмували від рушників і вишиванок. Особливу позитивну енергетику випромінювали вишивки на біблійну тематику.
Не можна було оминути увагою живописні полотна. Глядачі були вражені картинами із зображенням Божої Матері з маленьким Ісусиком на руках, а також тими, на яких автори змалювати надзвичайну красу нашого Карпатського краю.
Люди залюбки розглядали різьблені тарілки, шкатулки, топірці. У цьому мистецькому напрямі було представлено безліч цікавинок, навіть дитячі іграшки, головоломки, забавки.
Причаровували усіх і квіткові композиції. Знавці флористики створили витончені візерунки із чорнобривців, волошок, декоративних соняхів, калини, винограду. Милували зір заплетені в коси колоски пшениці, оздоблені калиною і синьо-жовтими стрічками: зупинялися погляди на викладених із різних квітів на тарелях українських символів або ж казкових героїв. Були тут і фрагменти, що нагадували інтер'єри селянського подвір'я: справжній тин, на якому знайшли своє місце глиняні глечики. Здавалося, що все навкруги потонуло у розмаїтті кольорів і святкових мелодій.
Виставка вкотре підкреслила, що наші люди не лише працьовиті, але й талановиті та духовно багаті, завдяки чому ми почуваємося великою і гарною українською родиною, яка твердо і впевнено крокує до кращого майбуття у своїй рідній незалежній державі.

Всі зображення до публікації ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ДЕРЖАВИ
Категорія: Події | Переглядів: 1433 | Додав: admin | Теги: День Незалежності України | Рейтинг: 5.0/24