Головна » Події » "СЛОВОКРАЙ" - ДО РІЧНИЦІ БОГОРОДЧАН
14:43
"СЛОВОКРАЙ" - ДО РІЧНИЦІ БОГОРОДЧАН
фото

16 вересня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація першого випуску альманаху «Словокрай», присвяченого 570-річчю Богородчан. Василь Бабій - головний його редактор і засновник - розповів присутнім про історію видання, про дослідження минулого підгірського краю, про плани на майбутнє.
Бібліотекар читального залу Марія Пороговська коротко ознайомила присутніх з славною історією нашого містечка, перша згадка про яке датована 1441 роком.
Богородчани дали Україні людей зі славними іменами. В цьому ряду - Герой України Олекса Гірник, сотник УГА Теодор Мартинець, лікаря УПА Ярослав Мартинець, священик Іван Галавай, великомученик Іван Лятишевський, хорунжий Осип Гаврилко, футболіст Михайло Поворозник. В Богородчанах свого часу жили: відомий громадський діяч доктор Михайло Новаківський, єпископ Григорій Хомишин; вчився в бухгалтерському технікумі Степан Пушик. В редакції районної газети працювали: поет Тарас Мельничук, журналіст Петро Палій. Про них і йде мова в першому випуску альманаху «Словокрай».
Бібліотекар-краєзнавець Марія Вірстюк провела бібліографічний огляд літератури про Богородчани «О древнє місто Богородиці», а бібліотекарі Оксана Краховська та Ірина Петришин прочитали вірші місцевих поетів, присвячені Богородчанам.
Для користувачів бібліотеки оформлено книжкову виставку «Богородчанам – 570: сторінки історії».

Категорія: Події | Переглядів: 1365 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/8