Головна » Події » СОБОРНІСТЬ ЯК ЧИННІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ
15:18
СОБОРНІСТЬ ЯК ЧИННІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ
фото СОБОРНІСТЬ ЯК ЧИННІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ

22 січня в центральній районній бібліотеці відбулась година історії «Соборність  як чинник українського державотворення».
Про день Соборності України розповів письменник-краєзнавець Василь Бабій, подумки повернувши всіх присутніх до вікопомної дати 22 січня 1919 року, коли на Софіївському майдані в Києві відбулося урочисте проголошення Акту злуки – об’єднання УНР і ЗУНР в єдину соборну державу.
Бібліограф центральної районної бібліотеки Любов Цинюк урочисто зачитала фрагмент із «Акту злуки»: …Віднині воєдино зливаються століттями відірвані від одної частини Єдиної України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна…», а також зазначила, що сьогодні, у час національного відродження, утвердження реального суверенітету і незалежності України, в ім’я відновлення історичної справедливості і повернення історичної правди, нам необхідно віддати належне цьому першому переможному взірцеві вікового прагнення українського народу до національної державності і возз’єднання.
З оглядом літератури « Соборність - єдність національного духу та ідеї» ознайомила бібліотекар читального залу Марія Пороговська.
До уваги присутніх було організавано книжкову виставку «Хай святим буде шлях твій, Україно!».

Категорія: Події | Переглядів: 1088 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/6