Головна » Події » "НАРОДЕ МІЙ, ДО ТЕБЕ Я ЩЕ ВЕРНУ І В СМЕРТІ ОБЕРНУСЯ ДО ЖИТТЯ..."
17:29
"НАРОДЕ МІЙ, ДО ТЕБЕ Я ЩЕ ВЕРНУ І В СМЕРТІ ОБЕРНУСЯ ДО ЖИТТЯ..."
фото
Вечір пам'яті під символічною назвою "Йому завжди боліла Україна" відбувся у районному Палаці культури і був приурочений землякові, видатному українському патріотові Олексі Гірнику.
Про справжні випробування, які випали на його долю, гартування характеру, нелегке життя, зокрема про роки ув'язнення в тюрмах, обставини героїчного вчинку та про те, які поневіряння довелося пережити рідним Олекси Гірника, глядачам розповіли ведучі заходу Світлана Панько та Василь Ковальчук.
Шану та повагу Героєві України у своїх виступах засвідчили перший заступник голови райдержадміністрації Василь Добрянський, заступник голови районної ради Петро Варшавський, селищний голова Богдан Клебан, автор книги «Вогонь безсмертя» Василь Бабій, гість з Калуша Богдан Якимів, заступник начальника головного управління культури облдержадміністрації Василь Тимків, учитель Богородчанської школи №1 Ольга Пархуць, багаторічні старання якої щодо популяризації життєвого шляху  і героїчного чину Олекси Гірника на заході було відзначено почесною грамотою голови обласної державної адміністрації.
На окремих епізодах біографії батька зупинився і його син Євген Гірник. "У нього було нелегке життя, страшна смерть. Прикро, але дуже важко пробивається на світ Божий пам'ять про нього. Верховна Рада двічі відхиляла постанову про відзначення 100-річчя Олекси Гірника. Проте заходи, приурочені цій славній даті, незважаючи на спротив українофобів різних гатунків, відбуваються у містах і селах. Утім, Олекса Гірник, як й інші Герої – справжні лідери української нації Степан Бандера, Роман Шухевич, яких хоче викреслити з історії нинішня влада, все одно для справжніх патріотів залишаються Героями", - зауважив пан Євген.
Щиру данину шани і вдячності нашому славному землякові піснею висловили солістка Христина Андріїв, чоловічий хор районного Палацу культури (керівник Володимир Канюк), учасники ансамблю "Пілгірянка" (керівник Марія Пастух), чарівною музикою - ансамбль скрипалів Богородчанської дитячої музичної школи (керівник Ольга Карабінович). Патріотичний дух заходу стрілецькими піснями підтримав Володимир Канюк.
Зворушливі емоції викликав у глядачів уривок з книги "Вогонь безсмертя", який майстерно прочитала Галина Магас.
Для присутніх була організована книжкова виставка «Ім’я Олекси Гірника живе у наших серцях».
Категорія: Події | Переглядів: 1369 | Додав: admin | Теги: Олекса Гірник, Герой України | Рейтинг: 5.0/7