Головна » Події » ТИХ ДНІВ НЕ СТЕРТИ З ПАМ'ЯТІ ЛЮДСЬКОЇ
16:46
ТИХ ДНІВ НЕ СТЕРТИ З ПАМ'ЯТІ ЛЮДСЬКОЇ
фото ТИХ ДНІВ НЕ СТЕРТИ З ПАМ'ЯТІ ЛЮДСЬКОЇ
У районному Палаці культури відбувся вечір-реквієм, присвячений 67-ій річниці Перемоги, куди були запрошені ветерани, їх рідні. До святкової глядацької зали завітали всі бажаючі низько вклонитися фронтовикам, дякуючи їм за героїзм, за щирий патріотизм, який багатьом поколінням слугував і слугуватиме прикладом для наслідування.
З урочистою промовою до ветеранів Другої світової війни та всієї громади звернувся голова районної держадміністрації Володимир Єфімчук. Він зробив короткий аналіз наслідків війни, втрат і уроків, торкнувшись душевних струн учасників заходу, адже не було такої сім'ї в районі, яку б вона не зачепила чорним крилом. Після побажань сивочолим ветеранам міцного здоров'я, родинного затишку, довгих років життя Володимир Єфімчук та його перший заступник Василь Добрянський вручили їм грошові винагороди, а діти подарували букети з бузку, тюльпанів, гвоздик.
На адресу фронтовиків від ведучих вечора-реквієму Світлани Панько та Василя Ковальчука линули поетичні рядки, в яких славляться солдати війни, їх відвага, сила волі та сила духу.
Концертні номери дарували глядачам аматори сцени: народний театр районного Палацу культури (художній керівник Галина Магас), народний аматорський хор "Карпатські джерела" (керівник Володимир Канюк) та народний аматорський фольклорний ансамбль "Ми - українці", солісти Христина Андріїв, Софія Михащук, Юрій Яремчук, гурт "Мажор", вокальне тріо "Азарт" у складі Інни В'ялової, Мар'яни Білічак, Марії Богровецької.
Цього дня у залі панувала атмосфера добра, душевного тепла, шанобливого ставлення до людей, які не дозволили окупантам заволодіти нашою землею, знищити нас як українську націю, а значить, й українську культуру, мову, пісню... Ми українці - були, є і будемо. Тому що, крокуючи вперед, ніколи не забуваємо про історичне минуле. До цього нас закликають і такі поетичні рядки: "Вже стільки літ і стільки зим, як відгримів гой бій кривавий, вони ж ще там, на полі слави, уклін їм - мертвим і живим! Спасибі вам, сивоголові, Вітчизни-матері сини! Немає правди у війни, вона лиш в мирі та любові! Зупинись, прислухайся на мить кричать з вогню і мати, і дитина, хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!"
Всі присутні мали можливысть переглянути книжково-ілюстративну виставку-реквієм"Війна і перемога: біль пам'яті".
Всі зображення до публікації ТИХ ДНІВ НЕ СТЕРТИ З ПАМ'ЯТІ ЛЮДСЬКОЇ
Категорія: Події | Переглядів: 1196 | Додав: admin | Теги: подвиг народу, ветерани, війна | Рейтинг: 5.0/5