Головна » Події » ВОЇСТИНУ ЗНАМЕННИЙ ДЕНЬ
13:55
ВОЇСТИНУ ЗНАМЕННИЙ ДЕНЬ
фото ВОЇСТИНУ ЗНАМЕННИЙ ДЕНЬ

Уже 16 років незалежна Українська держава живе зі своєю Конституцією. За історичними мірками цей Основний Закон - документ зовсім молодий і його вік дуже юний. Але він має глибинні історичні корені, що сягають "Руської правди" Ярослава Мудрого, стародавніх міських статутів, першої в Європі Конституції гетьмана Пилипа Орлика 1710 року, Конституції Української Народної Республіки.
День 28 червня 1996 року став переломним моментом в історії України, яскравим прикладом того, що бурхливі суперечки та протистояння можуть бути подолані порозумінням, усвідомленням того, що ми разом будуємо незалежну правову державу. Відбулася справді історична подія, яка гідно увінчує розвиток української історії у XX столітті. Адже було прийнято першу Конституцію незалежної України.
У районному Палаці культури відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції України. Свята, що об'єднує усіх патріотів держави, які шанують її державні символи, героїчну історію, багатонаціональну культуру, вікові традиції і вірять у гідне майбутнє своє і наступних поколінь. Святкування Дня Конституції - це гарний привід відчути зв'язок сьогодення зі славним минулим нашої країни, це можливість осягнуги наші здобутки у царині розбудови незалежної демократичної держави. Саме на таких аспектах і зупинився в історичній довідці директор Гутівської школи Олександр Назарович. Від імені святочної академії дівчата у барвистих вишитих костюмах поклали квітів до пам'ятника Тараса Григоровича Шевченка.
Приємним є і той факт, що у переддень свята у Богородчанський район поступили нагороди від Міністерства внутрішніх справ ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Героїв сьогоднішнього часу - чорнобильців Дмитра Балацка, Олексія Коваліва, Юрія Лісового, Івана Мандзюка, Мирослава Линюка, Василя Ткачука, Нестора Мартинця вітали на сцені голова районної державної адміністрації Володимир Єфімчук, голова районної ради Михайло Головчук тa голова ради ветеранів і пенсіонерів органів МВС в районі Михайло Круль, який також був нагороджений відзнакою. Нестор Марганець подякував за вшанування і висловив сподівання, що це свято додасть усім сил та впевненості у розбудові нашої держави.
Доповнили урочистості виступи аматорів сцени. У виконанні хору "Карпатські джерела", вокального ансамблю "Бистриця", квартету з Підгір'я "Діброва", Віктора Струка, Христини Андріїв, Аини В'ялової, дуету Володимира Канюка і Петра Яремчука, наймолодшої учасниці концертної програми Юліани Мартинець звучали в основному пісні про батьківщину, про рідний край, про все, що дороге і миле серцю кожного громадянина великої і прекрасної держави, ймення якій - Україна.

Категорія: Події | Переглядів: 1048 | Додав: admin | Теги: День Конституції, основний Закон | Рейтинг: 5.0/3