Головна » Події » "УКРАЇНО, ЦВІТИ В ЛЮБОВІ І ДОБРІ"
17:10
"УКРАЇНО, ЦВІТИ В ЛЮБОВІ І ДОБРІ"
фото

24 серпня богородчанці зібрались на урочисту академію і культурно-мистецьке свято в районному Палаці культури. Привітання і звернення берегти незалежність своєю працею і вірністю Україні звучали у виступах голови райдержадміністрації Володимира Єфімчука, голови районної ради Михайла Головчука.
Подвійно радісним був цей день для тих, кому керівники району вручили грамоти за сумлінну працю, особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток району та з нагоди 21 -ої річниці Незалежності України.
Офіційно-урочиста церемонія святкувань перепліталася з виступами хору районного Палацу культури "Карпатські джерела", зразкового вокального ансамблю "Підгірянка", гуртів "Старунці" і "Бистриця" (с. Гута), родинного ансамблю "Вишиванка", народного аматорського ансамблю "Горлиця" (с. Саджава), родинних колективів району, оркестру народних інструментів районного Палаїгу культури. До вподоби усім припав виступ народного театру районного Палацу культури зі сценкою "Мойсей" Івана Франка. Не шкодуючи долонь, присутні щиро дякували за танці інвалідам-візочникам.
Та на цьому урочистості не закінчилися. Після яскравих вранішніх урочистостей надзвичайно цікаве дійство відбувалося у районному Палаці культури. Виступам фольклорних гуртів району передувала невелика гостина у фойє. На столиках вправно порозкладали традиційні українські наїдки і напої делегації із сіл і селищ. Тут можна було посмакувати запашним салом із чорним хлібом та часником, пампушками і варениками, скуштувати налитим соком яблук або солодкого винограду. Та головним символом української кухні є все-таки хліб. Так було і на святі. На кожному столі красувався великий запашний коровай. А якими чарівними були вишиванки на виставці цих неперевершених робіт, розгорнутій у вестибюлі на другому поверсі.
Свято продовжилось піснею, якою вітали присутніх із 21-ою річницею Незалежності пісенні колективи і солісти району.
Після цього сценою заволоділа творча молодь району. Із добрими побажаннями лилася пісня від уже знаних у районі солістів Христини Кривцун, Романа Матлюка, Ірини Суслик, Мар’яни Гавриляк, зовсім юного Богдана Романюка. Захопили глядачів виступ хореографічного колективу «Фруктоза» із села Дзвиняч та танцювальна постановка, яка порушує тему сирітства у нашій країні, у виконанні танцюристів «Фієсти» з Богородчан (художній керівник Василина Барабаш).

Всі зображення до публікації "УКРАЇНО, ЦВІТИ В ЛЮБОВІ І ДОБРІ"
Категорія: Події | Переглядів: 1447 | Додав: admin | Теги: День Незалежності України | Рейтинг: 5.0/11