Головна » Події » УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ: ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ
10:53
УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ: ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ
фото УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ: ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ
11 жовтня в Богородчанській школі  I-IIIcт. № 1 проведено годину історичної пам’яті «Українська Повстанська Армія: історія нескорених», присвячена 70-річчю Української повстанської армії.
Про УПА, як феномен вітчизняної та світової історії ХХ століття розповіла вчитель історії Любов Тимків: « Сотні, тисячі молодих хлопців і дівчат, зрілих чоловіків і жінок присвятили своє життя борні за Україну. Сотні, тисячі їх поповнювали загони вояків УПА, яка зродилася великої години – у тривожному 1942 році. Це було справді феноменальне явище у світовій історії – Українська Повстанська армія, армія відчайдушних, сміливих, відданих людей. Вони покидали свої домівки і розчиналися в темряві ночі без зброї в руках, без навиків ведення бою, але з великим переконанням, що мусять іти на спротив ворогів, мусять боронити свою землю від ненависних загарбників.
Пам’ятати свою історію, вшановувати пам'ять загиблих, вклонятися живим учасникам і свідкам тих років –  це наш обов’язок, нині сущих!» 
Ветерани визвольного руху  Юрій Тимчук та Іван Курилюк поділися спогадами про ті далекі  часи: про героїчні подвиги повстанців, про їх звитяжну боротьбу.
Вчитель Ольга Пархуць поділилася спогадами про те, як їй у грізні роки визвольного руху доводилося бачити жахливі картини смерті вояків УПА, бачити закамянілі обличчя матерів, які переживали передчасну загибель своїх дітей. Це страшно...
Бібліотекар читального залу провела огляд літератури «А ти, славна Україно, не забудь мене», який розкрив цікаві і маловідомі факти з історії героїчної звитяги УПА.
Присутні мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Армія нескорених»
Всі присутні вшанували пам'ять загиблих героїв за волю України хвилиною мовчання.
Всі зображення до публікації УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ: ІСТОРІЯ НЕСКОРЕНИХ
Категорія: Події | Переглядів: 1211 | Додав: admin | Теги: Українська повстанська армія | Рейтинг: 5.0/12