Головна » Події » СОБОРНІСТЬ УКРАЇНИ: ПІД ПРАПОРОМ ВОЛІ
12:41
СОБОРНІСТЬ УКРАЇНИ: ПІД ПРАПОРОМ ВОЛІ
фото СОБОРНІСТЬ УКРАЇНИ: ПІД ПРАПОРОМ ВОЛІ
22 січня в Палаці культури відбулася урочиста академія, присвячена  94-ій річниці Соборності України, перед початком якої покладено квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку та барельєфа Олексі Гірнику - символам українства, жертовності, духу правди і волі.
До присутніх у залі звернулися голова районної державної адміністрації Богдан Нагорняк та голова районної ради Михайло Головчук. "Гідний народ має жити і творити в гідній державі. Хай розум, воля і любов до своєї землі об'єднають нас у прагненні бути єдиними, щоб зберегти соборність держави і працювати задля розвою України",- зазначив Богдан Нагорняк, згадавши також найвидатніших державотворців, які обгрунтували ідею незалежності й соборності. "Сучасна Україна постала завдяки боротьбі за її волю і свободу багатьох поколінь. Виявом прагнення жити в єдиній соборній державі був Акт Злуки 1919 року, яким на Софійській площі у Києві було проголошено, що відтепер Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка єдині. Віками розділені Буковина. Закарпатська Русь, Придніпров'я і Галичина об'єдналися. У цей день низько вклоняємося тим, кого пам'ятає і кого забула історія на цьому шляху втрат і перемог, але завдяки яким маємо незалежну державу. Й, може, ще не таку, про яку мріємо, але будьмо єдині у бажанні змінити її на краще, і українська мрія стане дійсністю", - сказав у вітальному слові Михайло Головчук.
Музичні вітання, колядки дарували глядачам художні колективи району.
Зі сцени звучало багато поезії та пісень, які славили волелюбність і красу українського народу. Добре відомих і юних аматорів, які виступали вперше, поєднало святкове піднесення та спільна молитва-коляда. Чимало творчих номерів мали неповторний колорит нашого краю.
В рамках заходу було організовано книжкову виставку «Соборність України: під прапором Волі».
Категорія: Події | Переглядів: 1122 | Додав: admin | Теги: Соборність України | Рейтинг: 5.0/15