Головна » Події » ВІЧНИЙ ЯК НАРОД
17:40
ВІЧНИЙ ЯК НАРОД
фото ВІЧНИЙ ЯК НАРОД
7 березня громадськість району зібралася у Палаці культури на літературно-мистецький захід, присвячений 199-річниці від дня народження неперевершеного генія, надзвичайного поета, художника та Великого українця - Тараса Григоровича Шевченка.
До слова було запрошено члена Спілки письменників України, історика-краєзнавця, письменника Василя Бабія, який окреслив головні віхи життя і творчості Тараса Шевченка. Промовець показав Кобзаря і як поета, і як прозаїка, і як художника. А також як глибоку, духовно багату, сильну духом особистість, яка, безперечно, була, є і залишатиметься яскравим прикладом нескореності у нелегкій боротьбі за "сім'ю вольну, нову”. Творчість Тараса Шевченка всією своєю суттю скерована у майбутнє. І все нові й нові покоління звертаються до неї як до цінного національного скарбу-надбання і яка знаходить відгук у серці кожного свідомого українця. Своїм виступом письменник закликав українців читати "Кобзаря”, щоб зрозуміти й усвідомити, про яку державу мріяв поет, щоб будувати її — дійсно суверенну і демократичну.
Лилися зі сцени Тарасові поетичні рядки у виконанні аматорів народного театру, пробуджуючи у присутніх глибокі патріотичні почуття. Багато роздумів про суть нашого життя викликав вірш "Знов відкриваю я "Кобзар” вчителя української мови і літератури Луквицької школи Ксенії Данилюк.
Надзвичайно приємне враження справила на глядачів змістовна концертна програма, головну частину якої склали пісні патріотичної тематики.
Увагу присутніх привертала розгорнута у фойє Палацу культури виставка портретів Шевченка та книжково-ілюстративна виставка "Великий син великого народу".
Всі зображення до публікації ВІЧНИЙ ЯК НАРОД
Категорія: Події | Переглядів: 1237 | Додав: admin | Теги: Тарас Григорович Шевченко, художник, Великий українець, поет | Рейтинг: 4.9/13