Головна » Духовна криниця » ЗУСТРІЧ З ПОЕЗІЄЮ БОГДАНА СЕРЕДЮКА
17:38
ЗУСТРІЧ З ПОЕЗІЄЮ БОГДАНА СЕРЕДЮКА
фото ЗУСТРІЧ З ПОЕЗІЄЮ БОГДАНА СЕРЕДЮКА
13 березня у читальному залі центральної районної бібліотеки пройшла зустріч з Богданом Середюком, громадським і науково-просвітницьким діячем Івано-Франківщини, Головою обласної організації Товариства винахідників і раціоналізаторів України, представником у справах інтелектуальної власності, Заслуженим раціоналізатором України, уродженцем села Саджава.
Богдан Середюк - автор 2-х томної збірки портретних нарисів винахідників Прикарпаття „Етюди про галицьких кмітливців", поетичних збірок „Дзвони пам'яті", „Дорогою невмирущих знаків до обжинків у Саджаві", „Душі прекраснії пориви", «Благословенне Богом будь село», «Осанна, алілуя мові рідній».
Організатор технічної творчості на Прикарпатті Богдан Середюк є всесторонньо обдарованою особистістістю. Як і у професійній діяльності, у поезії він багато віддає - шану і повагу родині, землякам, вчителям, колегам, однокласникам; любов отчому дому і рідній Саджаві; данину пам'яті борцям за волю. З притаманною його особистості широтою, щирістю і щедрістю душі автор присвятив свої вірші історичним постатям і сучасникам.
Ідеали добра і красу буття, біль і смуток та світлі надії відтворють збірки поезій, які кличуть нас бути небайдужими.
Найяскравішими у творах поета є образи рідного краю, саду, материнської хати, за допомогою яких автор прагне ствердити ідеали добра, і краси, гуманності і благородства, любові до рідної землі, до тих місць, де народився - до рідного села.
Ведучі світлиці Марія Сем’янів та Марія Пороговська представили учасникам зустрічі Богдана Середюка.
Теплі, щирі  слова на честь  гостя світлиці висловлювали: директор обласної бібліотеки Людмила Бабій, заслужений раціоналізатор України Мирослав Когуч, начальник відділу культури і туризму Галина Канюк, директор Богородчанської ЦБС Марія Краховська.
На зустрічі звучали пісні «Наша пісня вічна», «Рідне слово» на слова Богдана Середюка у виконанні народного вокального ансамблю «Горлиця» Будинку культури с. Саджава (керівник Петро Середюк).
Свої вірші читали поетки Надія Порада, Марія Гоголь.
Неабияке емоційне задоволення отримали присутні від ліричної поезії Василя Стуса у виконанні Галини Магас. 
В рамках заходу було організовано книжкову  виставку творчих надбань "Душі прекраснії пориви".
На згадку Богдан Середюк подарував центральній районній бібліотеці  більшість своїх  книг.
Зустріч залишила щонайприємніші хвилини від почутого, піднесла кожного, хто прийшов до читальної зали, над дріб'язком турбот до спражнього, до красивого, чим завжди є поезія, адже зустріч присвячувалася Всесвітньому дню поезії.
Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ З ПОЕЗІЄЮ БОГДАНА СЕРЕДЮКА
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1743 | Додав: admin | Теги: Заслужений раціоналізатор України, Богдан Іванович Середюк, автор поетичних збірок, громадський і науково-просвітницьки | Рейтинг: 5.0/13