Головна » Духовна криниця » ПОЕТИЧНА ЗУСТРІЧ
15:11
ПОЕТИЧНА ЗУСТРІЧ
фото ПОЕТИЧНА ЗУСТРІЧ
24 травня в читальному залі відбулося чергове засідання літературно-мистецької світлиця "Духовна криниця»: поетична зустріч з письменником Ярославом Ткачівським «Увійдіть до храму мого серця».
Ведучі Марія Сем’янів, Галина Магас та Марія Пороговська з великим пошануванням представили гостям Ярослава Ткачівського – відомого поета, пісняра, прозаїка і журналіста, члена спілки письменників України, відповідального секретаря Івано-Франківської обласної організації НСПУ. Він трикратний переможець всеукраїнських поетичних конкурсів літературного журналу «Дніпро», лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу імені Миколи Лукаша. За заслуги в літературі удостоєний медалі Національної спілки письменників України «Почесна відзнака НСПУ», та багатьох інших творчих нагород, а також найвищою в області нагородою - медаллю «За заслуги перед Прикарпатям».
Ярослав Ткачівський - автор трьох десятків книжок та чотирьох пісенних збірників. За прозові твори письменник у 2012 ропі удостоєний найпрестижнішої на Прикарпатті літературної премії імені Василя Стефаника; за роман у віршах «Медовий місяць» у 2009 році він отримав премію імені Тараса Мельничука, а в 2011 році - премію імені Івана Франка за поетичні книги «Сяєво сьомого неба», «Сльоза блаженства» та чотири збірники пісень і романсів «Дивосвітом грають весни», «Хміль солов'їних ночей», «Срібне весілля», «Лиш не згасне любов».
У творчому доробку письменника відчувається мелодійність і музикальність поезії. Письменник глибоко проникає у таїну душі, виявляючи у ній дивовижно багату гаму почуттів, які кристалізуються у світле поетичне слово. Майстерне слово Ярослава Ткачівського, як ковток свіжого повітря, випромінює гармонію, сповнює тіло тією позитивною енергією, яка живить і дає можливість вистояти. Творчість - це зміст його життя і спроба через слово наблизитися до Творця.
У його віршах - краса рідного краю і його славна історія, батьківська мудрість і материнська ніжність, прослава величі Бога і освячених Небом людських почуттів, з яких народжується найбільше на землі таїнство - нове життя. А ще - тонкий гумор і колюча сатира у відповідь на комплекс меншовартості та політичне безголів'я нашої сучасності.
Сам автор подарував присутнім приємні моменти, читаючи твори із презентованих видань: громадянську лірику із збірки „Лицар свободи й любові”, зворушливі поетичні рядки про кохання зі своїх книг: „Чари Афродіти” , "Медовий місяць», «Ренети з маминого саду ». Вражало, як емоційно виступав він, яким дивним блиском горіли очі, як кожне вимовлене слово ішло, без перебільшення, із самого серця. Напевно, це і є суть душі поета, яка рівненькими реченнями вишикувалася у віршований рядок.
Поетичне слово п. Ярослава легко лягає на музику, тому у своєму доробку він має чимало пісень, які давно вже стали популярними. Вдалим музичним доповненням стало звучання пісень на слова поета у виконанні завідувачки бібліотекою-філією с. Дзвиняч Ольги Данилюк (пісня «Балада про матір»), директора Палацу культури с.Дзвиняч Романа Матлюка, який заспівав відому пісню «Волошки», яка стала народною.
Музичним подарунком для гостя, всіх присутніх були пісні у виконанні завідувачки бібліотекою-філією с.Маркова Марії Крицької та керівника народного театру районного Палацу культури Галини Магас, які склали мелодії на слова Я.Ткачівського.
Директор Богородчанської ЦБС Марія Краховська та депутат районної ради Марія Рудик у своїх виступах зазначили, що творчість Ярослава Ткачівського є вагомою гілкою у великій кроні прикарпатського поетичного дерева. Ярослав Ткачівський засіває чисті аркуші паперу світло-духовними, ніжно-ліричними і трепетно-інтимними рядками, що його поезія наповнена чистотою моралі та красою високих почуттів.
Дивовижна поезія Ярослава Ткачівського «зіткана серцем, а в ній болючим виразним узором виступає велика, справжня любов. Вона волає: любімо і щадімо один одного, бо так заповів нам неосяжний Творець, що і сам є Любов'ю» Саме так написала про лірику Ярослава Ткачівського відома українська поетеса Марія Влад.
Творчість Ярослава Ткачівського викликає щире захоплення всіх, хто любить і шанує його талант. Детальніше познайомитися із презентованими книгами та художнім надбанням відомого письменника присутні мали змогу, переглянувши книжкову виставку „Океан надії, віри й світла”.
Для нашої бібліотеки письменник подарував кілька своїх книг.
 
 
 
 
 
Всі зображення до публікації ПОЕТИЧНА ЗУСТРІЧ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1490 | Додав: admin | Теги: член спілки письменників України, пісняр, прозаїк, поет, Ярослав Ткачівський | Рейтинг: 5.0/23