Головна » Події » РІЧНИЦЯ ОСНОВНОГО ЗАКОНУ
13:51
РІЧНИЦЯ ОСНОВНОГО ЗАКОНУ
фото РІЧНИЦЯ ОСНОВНОГО ЗАКОНУ
27 червня у районному центрі відбулися урочистості з нагоди 17-ої річниці прийняття Конституції України. Ніч з 27 на 28 червня 1996 року увійшла в новітню українську історію як "конституційна". Під ранок проект було прийнято. А після голосування Основного Закону в цілому були овації, сльози радості, привітання, а головне - відчуття спільної перемоги в ім'я народу і держави, що тільки спиналася на ноги. Адже побачив світ документ, який мав стати основним правовим дороговказом на шляху розвитку незалежної і самостійної держави.
Мусимо визнати, що з того часу наша Конституція зазнала деяких змін, ще більші очікують її після підготовки проекту нової редакції Конституційною Асамблеєю, утвореною 17 травня минулого року. Та важливим є те, що Основний Закон гарантує наступне: людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю, а права та свободи людини та їх гарантії визначають сенс діяльності держави (щоправда, не всі їх шанують). Та ми живемо, розвиваємося, ми рухаємося вперед, намагаючись будувати державу на принципах демократії і верховенства права. І в цьому нам допомагає Основний Закон - Конституція. Про це говорив у своїй промові на святкових урочистостях директор Гутівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександр Назаревич.
Високу ноту його слів підтримали ведучі свята і продовжили молоді таланти району - солісти Христина Андріїв, Софія Михащук, Діанка Проць, Богдан Романюк, Мар'яна Ковальчук, Роман Матлюк, Ірина Суслик, Тарас Павлнківський, народний аматорський жіночий ансамбль "Горлиця" Саджавського будинку культури (керівник Петро Середюк), виступи яких були сповнені глибоким патріотичним змістом, адже відзначалося одне з найбільших державних свят нашої України. 
В  рамках заходу було влаштовано книжкову виставку "Конституція України - головна книга життя".
Категорія: Події | Переглядів: 1007 | Додав: admin | Теги: основний Закон, Конституція України | Рейтинг: 5.0/12