Головна » Події » ТРИПТИХ ПРО ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
15:29
ТРИПТИХ ПРО ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
фото ТРИПТИХ ПРО ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Тарас Шевченко - постать велетенська і унікальна. Минають роки, століття, відходять у небуття покоління людей, а поезія Кобзаря продовжує хвилювати тих, хто живе і сьогодні.
Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі і незвичайного таланту, що здобула світову славу, невмируща, невичерпна сила духовності України. Це ім’я дороге і близьке кожному українцю, який з дитинства й до схилу років перебуває у світі його поетичних образів, черпає із скарбниці його дум силу і снагу для життєвої дороги.
В ньому вся історія наша, все буття, ява і найпотаємніші сни. Нас просто не існує без нього: Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна.
Для нас він - тайна, над розгадкою якої буде працювати ще не одне покоління, як явище велике й вічне, криниця з холодною, джерельною водою, яка затамовує духовну спрагу народу.
Щораз спілкуючись з нетлінною творчою спадщиною великого сина, знаходимо щось нове, хвилююче, невідоме досі.
Уявити себе без Шевченка — все одно, що без неба над головою. Він - вершинна парость родового дерева нашої нації, виразник і хранитель народного духу. Храм духу українського! Вселюдського!
Він не вивчав життя рідного народу як спостерігач, а жив його думами; мріями кружляв над Україною. Він - не тільки поет, а й найніжніший лірик, який сягає глибин людської душі, торкає найпотаємніші її струни.
Думи великого Тараса витають над нами, дітьми України, спів Кобзаря гуртує нас у єдиний народ, ми звіряємо свій сьогоднішній шлях з генієм Шевченка.
Всіх, кого цікавить творча спадщина Великого Кобзаря, просимо завітати до читального залу центральної районної бібліотеки і переглянути книжкову виставку «Триптих про Тараса Шевченка».
Перший розділ виставки "Правди і вольності пророк" містить наукові, літературно-публіцистичні праці Б. Лепкого, П. Зайцева, І. Дзюби, І. Огієнка та інших дослідників талановитого поета.
У другому розділі "Думи мої, думи мої …" представлені збірки вибраних віршів та поем "Кобзар", «Три літа», збірка повістей.
Третій розділ «Живописних справ майстер» містить книги, в яких детально аналізується малярська творчість Шевченка, стрижнем якої була велика, безмежна, сильніша за все любов художника до України.
Отож, запрошуємо усіх, кому не байдуже своє, рідне, українське.

Категорія: Події | Переглядів: 1502 | Додав: admin | Теги: художник, тарас шевченко, мислитель, геній, поет | Рейтинг: 5.0/18