Головна » Події » ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ
11:26
ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ
фото ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ
Урочисто, святково зустрічав 22-у річницю Незалежності України Богородчанський благословенний Богом край, названий на честь Святої Богородиці.
Центральна вулиця Богородчан – у маєві національних блакитно-жовтих прапорів. Святкування розпочалося урочистою ходою делегацій центральною вулицею Шевченка до місцевого стадіону, на якому всіх гостинно зустрічало містечко «сільських садиб». Попереду колони – церковна громада з хоругвами, священики, представники влади, підприємств, організацій, установ.
Ведучі культурно-мистецького свята "З Україною в серці" Світлана Панько та Василь Ковальчук представили делегації, які проходять до трибун.
Зі сцени до присутніх з Божим благословенням, щирою молитвою і словом звернувся священик УГКЦ Івана Богослова смт. Богородчани о. Іван Мачкодера. До пам'ятних місць райцентру представники святкування поклали квіти.
Ми довго йшли до своєї Незалежності. На олтар України покладено життя десятків, сотень тисяч борців. Сльозами і кров'ю скроплена наша земля, в тюрмах і на Соловках намагалися скорити гордий український дух. Не вдалося. Бо ще з козацьких часів у нас живе той гордий дух. І хоч не все ще у нас гаразд, та ми нікому більше не віддамо нашу волю і свободу. Долаючи чималі труднощі на шляху становлення, ми будуємо країну, якою б гордилися наші діти, онуки, правнуки. Про це говорили у своїх виступах голова районної державної адміністрації Богдан Нагорняк і голова районної ради Михайло Головчук. Обидва керівники привітати присутніх та їхні родини зі святом, побажали добра, щастя й успішної праці на благо громади району, області, на славу Україні.
З нагоди 22-ої річниці Незалежності України за сумлінну працю, досягнуті трудові здобутки, високий професіоналізм і вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток району кращі представники установ, підприємств та організацій були нагородженні різноманітними відзнаками. 
Офіційно-урочиста частина переплелася з вокально-хореографічною композицією  «Є в тебе все» за участю танцювальних колективів району та фольк-гурту «Мажор» РПК, концертною програмою за участю народних аматорських колективів району: фольклорного ансамблю «Ми – українці», народного театру, чоловічого складу хору, танцювального колективу «Фієста» Богородчанського РПК, хорів сіл Підгір"я та Глибоке, квартету «Діброва» с. Підгір"я, ансамблю «Горлиця» с.Саджава, ансамбль «Бистриця» с. Гута, хору реєстрового козацтва «Заграва», зразкового ансамблю танцю «Бойківчанка» с.Старі Богородчани, фольклорних колективів, солістів Світлани Весни, Ігоря Івасіва, Валентини Годованець, Христини Андріїв, Романа Матлюка, Ірини Суслик, Тараса Павликівського, Інни Борух, Юрія Яремчука, заслужених артистів України Богдана Грицака та Ярослава Крайника, народного артиста України Богдана Сташківа.
Святкування продовжилося конкурсно-розважальною програмою, яку організував відділ молоді та спорту. А коли вже сутінки опускалися на землю, розпочався концерт естрадних виконавців та окремих солістів і колективів районної спілки творчої молоді, яку очолює Ірина Суслик.
А в містечку "сільських садиб", яке "виросло" довкола футбольного газону в цей день  всі населені пункти  району представили справжні витвори мистецтва - вишивані речі, живописні полотна різьблені тарілки, шкатулки, топірці, квіткові композиції, різноманітні речі ручної роботи...
Бажаючих пригощали всім, що приготували вмілі господині, за гостинними столами того чи іншого села. Майже повсюди лунали музика, пісня.
Всі зображення до публікації ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ
Категорія: Події | Переглядів: 1553 | Додав: admin | Теги: День Незалежності України | Рейтинг: 4.8/13