Головна » Події » ЧИТАЄМО ШЕВЧЕНКА, ВЧИМОСЯ У НЬОГО
21:31
ЧИТАЄМО ШЕВЧЕНКА, ВЧИМОСЯ У НЬОГО
фото ЧИТАЄМО ШЕВЧЕНКА, ВЧИМОСЯ У НЬОГО

«Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон...» (Ліна Костенко)
Тарас Шевченко - постать велетенська і унікальна. Минають роки, століття, відходять у небуття покоління людей, а поезія Кобзаря продовжує хвилювати тих, хто живе і сьогодні.  
Сьогодні ми знову відкриваємо для себе Шевченка, знаходимо щораз нові смисли в його словах. Хіба нині не болять нас проблеми національної еліти? А синівський обов’язок перед Україною? А збереження рідної мови?  Сьогодні, як ніколи, актуальні Шевченкові слова «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь». Ми не маємо права загубитися серед інших народів та чужих традицій. Нам треба пам'ятати, що ми – українці, народ, який має багатовікову історію, мова якого входить у трійку наймелодійніших, найчарівніших мов світу. 
25 вересня   центральна районна бібліотека  запропонувала богородчанцям літературний флешмоб «Читаємо Шевченка, вчимося у нього»( до 200-ліття від дня народження), який провела  в рамках обласного конкурсу «Бібліотечна Шевченкіана».
Мета даного заходу - показати, якою зрозумілою, рідною та актуальною є для українців поезія Тараса Шевченка навіть через два століття, а також  вшанувати пам'ять цієї геніальної людини. Учасники акції зібралися біля Палацу культури, взявши з собою твори Шевченка.
В заході взяли участь бібліотекарі району, актори-аматори народного театру, користувачі бібліотеки, учнівська молодь, жителі селища.
Вірші читали:  Мар’яна  Гутич, Володимир Дубів, Галина Магас, Марія Сем’янів, Богданна Кочкодан, Тетяна Науменко, тим самим привертаючи увагу громадськості до особистості та творчості нашого Кобзаря. Бібліотекарі району зачитали уривок із поеми "Катерина".
Пісні на вічне Шевченкове слово звучали у виконанні Мар’яни Гутич та Нелі Слободян.
Наприкінці заходу бібліотекарі роздавали вірші геніального поета.
В рамках заходу було влаштовано книжкову виставку «Триптих про Тараса Шевченка»
 
 
 

Всі зображення до публікації ЧИТАЄМО ШЕВЧЕНКА, ВЧИМОСЯ У НЬОГО
Категорія: Події | Переглядів: 1686 | Додав: admin | Теги: тарас шевченко, флеш моб, бібліотека | Рейтинг: 5.0/24