Головна » Духовна криниця » РОКИ ЛЮДИНІ ДО ЛИЦЯ
20:26
РОКИ ЛЮДИНІ ДО ЛИЦЯ
фото РОКИ ЛЮДИНІ ДО ЛИЦЯ
Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку.
У читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся літературно-музичний  вечір-зустріч «Роки людині до лиця», який зорганізували спільно з працівниками  територіального центру.
У світлиці зібралися літні люди, ветерани праці, учасники Великої Вітчизняної війни,  активісти культурно-просвітницького життя краю. Винуватці святкування зібралися в чудовому товаристві для невимушеного спілкування. Посмішки сяяли на обличчях запрошених пенсіонерів, ветеранів війни і праці. Їм є про що розповісти, згадати.
Спілкувалися з літніми людьми, обговорили їхні проблеми та потреби заступник голови РДА Ігор Семків, головний лікар району Юрій Манюх, голова профспілки медичних працівників Марта Терешко, заступник начальника управління Пенсійного фонду України в районі Людмила Черевко, начальник відділу управління соціального захисту населення РДА Лідія Дмитришин, директор територіального центру соціального обслуговування населення Іван Казюка.
«Ми відчуваємо свій сьогоднішній обов'язок перед літніми людьми та ветеранами.   Кожен з нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у війні, хто віддав своє життя в ім'я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів… Наш обов'язок  дарувати  тепло й увагу, бути вдячними», – з такими словами звернувся до гостей бібліотечної світлиці заступник голови райдержадміністрації Ігор Семків.
По особливому тепло звучали привітальні слова, адресовані присутнім,  від директора територіального центру соціального обслуговування населення Івана Казюки. «Дякуємо вам за вашу мудрість і досвід, за ваші поради і активність. Бажаю вам міцного  здоров'я, довгих років життя, рясних Божих ласк », -  звернувся Іван Петрович до гостей в залі, вручивши  грамоти активістам громадського життя краю.
Виступали і самі ветерани та пенсіонери. З проникливими словами до присутніх звернулися вчителі, ветерани праці  Стефанія Хімій, Ольга Пархуць, голова районної організації ветеранів України в районі Василь Моцак.
Підносили настрій винуватцям зустрічі та гостям дует "Яворина" у складі Михайла Андріїва та Марії Ящук (музичний супровід Василя Дидича). Духовні та українські народні пісні у їхньому виконанні справили неабияке враження на присутніх. Додав веселого настрою й вокальний дует будинку культури       с. Глибоке у складі Наталії Кориневич і Іванни Сем'янів (керівник Петро Середюк), народний аматорський квартет "Діброва" (керівник Іван Попадюк). Виступ Галини Магас із "Посвятою  Матері" заставив усіх затамувати подих, а пісня у її виконанні на слова Богдана Томенчука теж не залишила нікого байдужим. Щиро звучали віршовані слова ведучої заходу, провідного бібліотекаря  Марії Сем'янів.
На заході звучала  і поезія колишньої медсестри Мирослави Сташко, яку зачитала Марта Терешко.
Радісні святкові  миті, подаровані старшим людям, надовго залишаться у їхній пам'яті. А також щедро накриті столи, та квіти, які вручили головним винуватцям вшанування, що стало можливим завдяки допомозі  щирих спонсорів.
Закінчилось свято, та не розходились люди, насолоджуючись хвилинами спілкування, адже вони нечасто мають можливість і сили, щоб приходити на такого роду зустрічі.
Поважні роки – це неминучий і закономірний процес. І щоб життя літньої людини не було тягарем, а їх здобутком для всіх і кожного, потрібно формувати суспільну думку про пошану до людей старшого покоління, важливість їх особистого внеску в розвиток держави.
 
 
Всі зображення до публікації РОКИ ЛЮДИНІ ДО ЛИЦЯ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1432 | Додав: admin | Теги: День ветерана, вечір-зустріч у бібліотеці, Міжнародний день людей похилого вік | Рейтинг: 4.8/22