Головна » Події » УПА: ВЕЛИЧ НАРОДНОГО ДУХУ
19:51
УПА: ВЕЛИЧ НАРОДНОГО ДУХУ
фото УПА: ВЕЛИЧ НАРОДНОГО ДУХУ
Українська Повстанська Армія уособила в собі звитягу кращих синів і дочок українського  народу, які у роки воєнного лихоліття виборювали свободу і незалежність нашої держави. 
З нагоди 71-ї річниці створення Української Повстанської Армії 13 жовтня  в Богородчанах відбулася поминальна  панахида  за убієнними і закатованими в тюрмах борцями, яку  відправив священик УГКЦ Івана Богослова о. Іван Мачкодера.
Після молебені у районному Палаці культури відбулися урочистості з нагоди чергової річниці створення УПА і районний фестиваль стрілецької та повстанської пісні «УПА - тепер нічого не забуто, УПА - це віра в отчий край розкутий».
Слова вдячносіі воякам УПА за їхню звитягу в роки національно-визвольних змагань зі сцени висловили голова районної ради Михайло Головчук і заступник голови районної державної адміністрації Ігор Семків, які також вручили ветеранам подяки  та грошові премії.
На окремих сторінках визвольної боротьби на теренах нашого краю у своєму виступі зупинився ветеран ОУН-УПА Юрій Тимчук-«Нечай».
У залі звучали  стрілецькі і повстанські пісні, пісні про любов до отчої землі, рідної держави, за яку віддавали своє здоров'я і життя вояки УПА. На серце лягали поетичні рядки, в яких звучала туга за полеглими, велика любов і віра у незнищенність та щасливу майбутність нашого незламного українського народу. Ці почуття через пісню до слухацької аудиторії доносили колективи та окремі виконавці. У фестивалі взяло участь 20 аматорських колективів району: народний аматорський чоловічий вокальний квартет «Діброва» (керівник Іван Попадюк), народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Хмелівчанка», народний аматорський гурт "Старунці", фольклорні колективи сільських клубів Лесівки і Гринівки, "Надвечір'я" з Маркови, жіночі вокальні ансамблі будинку кулыури с. Саджава та "Манівчанки" будинку культури с. Манява, вокальний гурт дівчат "Україночки" з Богрівки, чоловічий гурт "Синьогора" будинку культури с. Пороги, жіноче вокальне тріо будинку культури с. Глибоке, вокальне тріо "Черемош" будинку культури с. Старі Богородчани, родинний дует Грицаків клубу с. Монастирчани, солісти Віра Дашко з Похівки, Любов Ганущак з Горохолини, Христина Лавринюк з Росільни, чоловічий хор та народний аматорський хор "Карпатські джерела" районного Палацу культури.
Самовіддана і мужня боротьба УПА заслуговує всенародного визнання і пошанування, тому відкривати все нові і нові сторінки історії визвольних змагань на сторінках книг та періодики - це наше увіковічнення пам'яті загиблих вояків УПА.
Усіх зацікавлених  запрошуємо переглянути книжково-ілюстративну  виставку «Історія УПА: велич народного духу», яку розгорнуто в читальному залі  центральної районної бібліотеки. За допомогою експонованих видань Ви дізнаєтеся про становлення та розвиток національно-визвольного руху на Прикарпатті, маловідомі сторінки героїчної боротьби українських повстанців, про життя та діяльність національних героїв, визначних військово-політичних діячів визвольного руху, справжніх патріотів нашої держави тощо. 
Особливої уваги заслуговують книги, що поповнили фонди нашої книгозбірні за останні два роки: 22-ий том літопису УПА „Станиславівська округа ОУН: документи і матеріали. 1945-1951",  трилогія М. Андрусяка „Брати грому", „Брати вогню" і „Брати просторів", численні спогади наших краян - вояків УПА, видання серії „Події і люди" та ін.

Всі зображення до публікації УПА: ВЕЛИЧ НАРОДНОГО ДУХУ
Категорія: Події | Переглядів: 1306 | Додав: admin | Теги: УПА | Рейтинг: 4.5/15