Головна » Події » УКРАЇНА - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР
18:48
УКРАЇНА - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР
фото УКРАЇНА - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР

18 жовтня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся круглий стіл на тему «За крок до асоціації з ЄС: що асоціація дасть простому українцю?».
На круглому столі були присутні керівники відділів райдержадміністрації, депутати місцевих рад, представники громадської думки, представники громадськості селища та працівники бюджетних установ району. Були присутні фахівці й експерти з питань євроінтеграції, які могли дати відповіді на хвилюючі присутніх питання щодо переваг, позитивних сторін асоціації з ЄС та зони вільної торгівлі. Тема євроінтеграції України давно обговорюється усіма представниками політичних сил. Більшості громадян України це питання видається суто політичним, і населення не розуміє, як саме його життя зміниться після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 29 листопада 2013 року.
Відкриваючи круглий стіл із вступним словом до учасників звернувся заступник голови Богородчанської райдержадміністрації Ігор Семків. Він підкреслив важливість теми і необхідність широкого її обговорення в суспільстві для підтримки євроінтеграційного курсу Президента України Віктора Януковича.
Про євроінтеграційні перспективи України, надумані міфи навколо цього питання, про протидію президентському курсу різними політичними і неполітичними силами та об’єднаннями, які бачать розвиток нашої держави тільки у східному напрямку, під час засідання круглого столу говорив журналіст, письменник Василь Добрянський.
Перший заступник голови Богородчанської райдержадміністрації Володимир Єфімчук наголосив на перевагах зони вільної торгівлі, а саме на безмитному доступі до найбільшого у світі ринку, що створюватиме великі перспективи для експорту українського продукту. Асоційований ринок з ЄС значно сприятиме підвищенню рівня сертифікації на товари й послуги українських виробників.
В обговоренні даного питання взяв участь голова Богородчанського районного суду Петро Гутич, який розповів про зміни у законодавстві, про зміцнення й утвердження верховенства права, зокрема, в сфері правоохоронної діяльності та встановлення правосуддя, насамперед, зміцнення судової системи, її покращення та гарантування незалежності та неупередженості. Директор  територіального центру  соціального обслуговування населення Іван Казюка звернув увагу на пенсійне та соціальне забезпечення старших людей в ЄС. Начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Олександр Кульчак розповів про перспективи молодіжної політики в контексті підписання асоціації з ЄС.
Висновок учасників круглого столу однозначний: підписання Угоди про асоціацію з ЄС має доленосне значення для України, розвитку її суспільства, економіки, демократичних інститутів, соціальної сфери, для долі кожного громадянина нашої держави.
Для учасників круглого столу організовано книжкову виставку «Україна – європейський вибір».
Всі присутні отримали роздатковий матеріал: буклети, довідки про асоціацію України з ЄС.

Категорія: Події | Переглядів: 900 | Додав: admin | Теги: засідання круглого столу, Україна-європейський вибір | Рейтинг: 5.0/6