Головна » Події » ДО РІДНОГО ДОМУ СТЕЖИНА
20:57
ДО РІДНОГО ДОМУ СТЕЖИНА
фото ДО РІДНОГО ДОМУ СТЕЖИНА
27 жовтня у районному Палаці культурі відбувся творчий вечір Заслуженого діяча естрадного мистецтва України, поета-пісняра Нестора Мартинця «До рідного дому стежина»
Ім'я заслуженого діяча естрадного мистецтва України поета-пісняра, гумориста, нашого земляка Нестора Михайловича Мартинця знають далеко за межами Івано-Франківшини. Адже з його піснями гурт "Старунці", солісти Оксана Микицей, Оксана Сливка, Ярослав Бурлачук, внучка Юліанка Мартинець неодноразово ставали переможцями всеукраїнських та обласних конкурсів, фестивалів.
Минулого року з ініціативи Нестора Мартинця та підтримки місцевої влади у його рідному селі Космач на високому художньо-мистецькому та організаційному рівні пройшов перший Всеукраїнськй фестиваль мистецтв "Прикарпатські співаночки", участь у якому взяли митці з 12 областей України, а журі очолював Герой України, жива легенда української пісні Дмитро Гнатюк.
Поет-пісняр співпрацює з багатьма композиторами. Його вірші на музику кладуть Василь Григорук зі Старуні, композитори з Івано-Франківська Леся Соболевська, Ірина Шабан та Ірина Батюк.
Справжнє свято пісні, віршів та гумору відбулося у районному Палаці культури. В ньому взяли участь переможці всеукраїнських та обласних, районних конкурсів, фестивалів: Ярослав Бурлачук, Оксана Микицей, Юліанна Мартинець, Юрій Яремчук, Тарас Ровенко, Тетяна Феденько, Роман Семків, Наталія  Бойчук, Ірина Гладковська, Віра Цвірна,  Микола Ковалюк, гурт "Старунці", дует Христини та Марії Гоцан.
Сам автор теж виконав декілька пісень.
Ознайомитися з творчим доробком Нестора Мартинця можна, переглянувши книжкову виставку «Словоцвіт Нестора Мартинця»(до 40-річчя творчої діяльності), яку розгорнуто в читальному залі центральної районної бібліотеки.
З-під пера Нестора Мартинця вийшло понад 20 книжок, причому різнопланових. Кожна з них знаходить свого читача. Адже його проза йде від реалій життя, з яких постають образи і характери земляків, а вірші (віршувати почав ще з шостого класу, навчаючись у школі рідного села Росільна) сповнені любов'ю до матері, Батьківщини, обпаленої Чорнобилем, до жінки і рідної землі. У багатьох поезіях звучить патріотичний пафос, але й присутній біль за ті непорозуміння, що роздирають суспільство, за духовний Чорнобиль, що зачепив людські душі... А широкий загал читачів щиро сміється над недоречностями нашого часу і негативними рисами людських характерів, занурившись у гуморески Нестора Михайловича.
Тож запрошуємо до перегляду.
Всі зображення до публікації ДО РІДНОГО ДОМУ СТЕЖИНА
Категорія: Події | Переглядів: 1441 | Додав: admin | Теги: поет-пісняр, Заслужений діяч естрадного мистецтв, Нестор Мартинець | Рейтинг: 4.8/18