Головна » Події » БАГАТО НАЦІЙ Є НА СВІТІ, АЛЕ ВСІ МИ - ОДНА СІМ'Я
18:42
БАГАТО НАЦІЙ Є НА СВІТІ, АЛЕ ВСІ МИ - ОДНА СІМ'Я
фото БАГАТО НАЦІЙ Є НА СВІТІ, АЛЕ ВСІ МИ - ОДНА СІМ'Я
Під такою назвою в центральній районній бібліотеці відбулася година цікавих повідомлень. 
Захист  національних меншин – одна з найактуальніших проблем сучасності. Від її розв’язання залежить становище в різних регіонах світу, а багато в чому і сам хід  історичного розвитку деяких регіонів. Роль і значення цього питання  у справі забезпечення прав людини, підтримання миру і стабільності з кожним роком зростають.
 У захисті прав національних меншин неприпустимі ані вибірковий підхід, ні подвійні стандарти. Дотримання прав національних меншин є дуже актуальним завданням, насамперед для багатонаціональних країн світу, до яких належить  і Україна. Загалом етнонаціональна структура  країни включає представників понад 134 національностей. Такий етнонаціональний склад населення України зумовлює здійснення відповідної національної політики, яка базується на принципах недискримінації та толерантності.
 Права національних меншин закріплені в Конституції України, інших актах національного законодавства, які ґрунтуються на міжнародно-правових документах і стандартах. Його реалізація відбувається через державні й регіональні програми національно-культурного розвитку національних меншин. Про це під час заходу  розповіла бібліограф  центральної районної бібліотеки Любов Цинюк.
Біібліотекар-краєзнавець Марія Вірстюк  провела бібліографічний огляд літератури: «Національні меншини в Україні».
В рамках заходу відбулася  також презентація  книжково-ілюстративної виставки: «Наша земля – земля наших батьків», в якій  взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Ігор Семків, бібліотечні працівники району та молодь.
Книжкова виставка  представлена цікавою літературою, фотоматеріалом, іншими друкованими виданнями про діяльність Української держави в сфері національної політики, про дружбу між людьми різних національностей, історію та культуру країн, представники яких живуть на території Богородчанщини.
«Сьогодні в Україні створено політико-правові засади державної національної політики, яка будується на принципах рівності для будь яких меншин, які проживають в районі. Президент України Віктор Янукович ставить завдання зміцнювати міжнаціональну злагоду та порозуміння у кожному населеному пункті. Саме тому ми повинні забезпечувати в бібліотечних закладах району  повноцінне задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин та популяризувати повагу до інших меншин в бібліотеках кожного населеного пункту», - зазначив заступник голови райдержадміністрації Ігор Семків.


Категорія: Події | Переглядів: 1076 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/8