Головна » Події » "ХРИСТОС РОДИВСЯ, БОГ ВОПЛОТИВСЯ..."
17:54
"ХРИСТОС РОДИВСЯ, БОГ ВОПЛОТИВСЯ..."
фото
Незвичайне, дивовижне, прекрасне і величне свято Різдво, як і кілька століть тому, знову прийшло до нас з колядками, щедрівками, віншуваннями. Із тими народними перлами, які до глибини душі торкають серце кожного, хто шанує звичаї своїх батьків і дідів, хто сам прилучається до святкових дійств і намагається передати їх глибину і сутність наступним поколінням. Усіма барвами палітра різдвяної обрядовості розцвіла під час районної розколяди «Небо і земля нині торжествують», яка відбулася 12 січня в районному Палаці культури.
Прославити Сина Божого, наповнити душу добром і милосердям, а також показати одні одним, наскільки ми багаті духовно, у Богородчани прибули колядницькі гурти, фольклорні колективи, вокальні ансамблі, Вертепи, Маланки майже з усіх сіл району. Учасники розколяди радували глядачів яскравими номерами, подарувавши їм святкову програму, зіткану із колоритних новорічно-різдвяних традицій і обрядів. Відрадно, що це свято поріднило людей різного віку, від наймолодших колядників Глибокого,Солотвино, Похівки до поважних газдів та газдинь сіл Дзвиняч, Гринівка, Космач. Щирі оплески лунали колядникам хору Богородчанської Греко-Католицької церкви Івана Богослова. Автентичністю та самобутністю відзначилася молодіжна чоловіча Маланка з села Іваниківка.
За усталеною традицією мистецький захід поблагословив священик Богородчанської УГКЦ Івана Богослова отець Михайло Момот, який адресував присутнім в залі проникливі і щирі вітання з Різдвяними святами та слушно зауважив, що колядки, щедрівки, віншування - це наша велика духовна спадщина, яку маємо зберегти і передати наступним поколінням. Від імені Святої Церкви він також подякував організаторам розколяди за це свято духу, свято любові до народженого Маленького Дитяти та побажав усім Господнього благословення.
Святкова атмосфера панувала і за межами глядацької зали. У фойє Палацу культури було розгорнуто виставку різдвяних символів і атрибутики, вишиваних речей та робіт народних умільців. А на столах поруч стояли традиційні для цих святкових днів страви, якими гостинні ґаздині частували усіх бажаючих.
Свято ще раз переконало усіх, що традиції та звичаї нашого народу житимуть у віках.
Всі зображення до публікації "ХРИСТОС РОДИВСЯ, БОГ ВОПЛОТИВСЯ..."
Категорія: Події | Переглядів: 1062 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/9