Головна » Події » ЖИВУТЬ, ТАРАСЕ ЛЮБИЙ, ПОМІЖ НАС І ГОЛОС ТВІЙ, І ПЕНЗЕЛЬ ТВІЙ, І СЛОВО...
21:51
ЖИВУТЬ, ТАРАСЕ ЛЮБИЙ, ПОМІЖ НАС І ГОЛОС ТВІЙ, І ПЕНЗЕЛЬ ТВІЙ, І СЛОВО...
фото ЖИВУТЬ, ТАРАСЕ ЛЮБИЙ, ПОМІЖ НАС І ГОЛОС ТВІЙ, І ПЕНЗЕЛЬ ТВІЙ, І СЛОВО...

 

Прометей, Пророк, Апостол, Кобзар… Цими високими словами іще за життя назвали Тараса Григоровича Шевченка. Він з’явився як посланець Божий у період найбільшого занепаду національного життя. Його слово, наділене величезною енергетичною силою, відродило Дух нації.
Минають роки, століття, відходять у небуття покоління людей, а поезія Кобзаря продовжує хвилювати тих, хто живе і сьогодні. Товща часу не в змозі притупити актуальність його слова для кожного з наступних поколінь українців.
15 січня в читальному залі в рамках обласного конкурсу «Бібліотечна Шевченкіана» відбулася творча майстерня "Живуть, Тарасе любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово..., на яку завітали творчі люди району, члени літературно-мистецького клубу «Пролісок» Богородчанської школи I-III ст. №1, щоб поговорити про Великого Кобзаря, поділитися своїми творчими здобутками, послухати та почитати геніальне Тарасове слово.
Свої авторські вірші, присвячені Т.Шевченку, читали поети: Михайло Заводовський із с. Підгіря, Надія Порада з Богородчан, Марія Гоголь із Саджави, Валентина Молод із Порогів, а також Марія Котюк (Глибівка), Марія Ярич(Космач), Марія Балаш (с. Підгір’я, юні початківці: Юля Куртяк, Сніжана Паливода, Наталія Куневич, Валерія Маслій.
Олег Цьомко із Богородчан, студент Івано-Франківського ВХПУ №3, намалював копію автопортрета Тараса Шевченка і подарував його центральній районній бібліотеці.
Присутні також прослухали пісню «Намисто» на слова Тараса Шевченка «Якби мені черевики», музика Івана Гутича із Старих Богородчан, у виконанні Мар’яни Гутич та переглянули ювілейну книжково-ілюстративну виставку «Триптих про Тараса Шевченка».

 

v

Категорія: Події | Переглядів: 1259 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/13