Головна » Події » ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ КРУТ!
16:53
ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ КРУТ!
фото ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ КРУТ!

Історію творить народ. І кожне покоління обирає чи то власний тягар непевності, чи смолоскип палаючої свободи. Крутянці обрали волю - вони виявилися свідомішими від більшості своїх ровесників, навіть мудрішими за деяких державних мужів того часу. І заплатили дорогою ціною - власним життям. Їх і досі оплакує Україна. Про це йшлося в інформаційні годині «Згадаймо Крути», яку проведено в центральній районній бібліотеці.
В рамках заходу влаштовано книжкову виставку «Кращі із кращих за свободу сміливо стали без вагань».
Всім небайдужим, хто цікавиться цією тематикою буде корисною нова книга Юрія Сороки « Бій під Крутами», яка надійшла у фонд бібліотеки і була видана у 2013 році у київському видавництві «Золоті ворота». Окрім детального опису історичних подій того часу, в книзі автор наводить факти, спогади очевидців і судження історіографів, а також список встановлених учасників бою під Крутами.
Науково-популярне видання подає справедливу оцінку подій, які відбулись на Чернігівщині 29 січня 1918 року. «Розпочавши аналіз із ситуації, яка склалась в охопленій революцією, а потім громадянською війною Російській імперії, спробуємо зрозуміти, що ж призвело до падіння Української Народної Республіки, і неупереджено поглянути на один із найбільш трагічних епізодів цього падіння – бій під Крутами» – пише у пролозі до книги автор.
Героїзм українських юнаків під Крутами залишається вічно живим в українському народі, і немає сумніву, що з таким героїчним духом український народ здобуде остаточну перемогу.

Категорія: Події | Переглядів: 889 | Додав: admin | Рейтинг: 4.6/11