Головна » Події » СВІТЛО СЕРЦЯ МИХАЙЛА ЗАВОДОВСЬКОГО
17:31
СВІТЛО СЕРЦЯ МИХАЙЛА ЗАВОДОВСЬКОГО
фото СВІТЛО СЕРЦЯ МИХАЙЛА ЗАВОДОВСЬКОГО

5 лютого в читальному залі проведено ювілейну годину «Не бороніть мені любити…» (до 70-річчя від дня народження Михайла Заводовського).
Михайло Заводовський родом з села Рашків Городенківського району Івано-Франківської області. У Рашкові закінчив семирічку, у Звенигороді Черкаської області – сільськогосподарський технікум, у Івано-Франківську – фізико-математичний факультет педагогічного інституту імені Василя Стефаника. Проживає у с. Підгір’я.
Працює вчителем фізики і математики в школі с.Глибівка.
Автор поетичних збірок «Віра і любов» (1993), «Око в око»(1995), «Ліхи (Роздоріжжя)» (1997), «Подарунок жайворонка»(2004), «Бачу сонце»(2010). Вірші виходили у місцевих виданнях, зокрема, в альманахах «Золота Бистриця», «Провісник», газеті «Слово народу».
Вірші М. Заводовського переважно чіткі й виразні за формою, в них бачимо свій підхід до явищ навколишньої природи, до характерних виявів суспільного життя і, звичайно, свій тембр ліричних настроїв, інтимних почувань. М. Заводовськнй пише про те, що для нього близьке, важливе, хвилююче, як і - несприйнятливе, вражаюче, обурливе.
Це, передусім, земля зі своїм щедрим розмаїттям, доля і недоля людей, їхня доброта, чуйність, але й - байдужість, черствість, егоїзм чи й жорстокість.
"Є в світі авторських зацікавлень чимало пересічного, загального, буденного. Але світоглядні орієнтири, зірка спостережливість і активне художнє мислення автора прагнуть видобувати поетичні зерна з явищ, на перший погляд досить простих і звичних",- читаємо в передмові до збірки "Око в око" слова відомого поета Ярослава Дорошенка.
Всім присутнім було приємно ознайомитися з творчістю поета із села Підгір’я Михайла Заводовського, увійти в його поетичний світ, пройнятися його життєдайним настроєм і ще раз пересвідчитися, що в поезії свої незбагненні закони, що вона завжди жива і, незважаючи на ніякі перепони, - дає людині снагу й натхнення "...підноситься серцем до світла".
Літературну композицію за поезією М.Заводовського читала Галина Магас.
В рамках заходу влаштовано книжкову виставку «Світло серця Михайла Заводовського».
 

Всі зображення до публікації СВІТЛО СЕРЦЯ МИХАЙЛА ЗАВОДОВСЬКОГО
Категорія: Події | Переглядів: 1170 | Додав: admin | Рейтинг: 4.4/7