Головна » Події » МОВА - ОСЕЛЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ДУХУ
13:54
МОВА - ОСЕЛЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ДУХУ
фото МОВА - ОСЕЛЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ДУХУ
За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Створена на світанку людської історії, мова розвивається, живе в народі. За приблизними підрахунками, на земній кулі сьогодні 3000 мов, і кожна з них має право на своє існування, на своє життя, бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Рідна мова – це мова батька, мова мами, це мова народу, рідна мова – це мова серця. Про це йшла мова під час літературної години «Мова – оселя національного духу», яку проведено  19 лютого в Богородчанській ЗОШ I-III ст. №1.
Про багатство української мови, її значення в житті людини, неповторність, силу і красу поетичного та літературного слова  говорили  у своїх виступах бібліотекарі Марія Сем’янів, Марія Пороговська, вчитель-філолог  Галина Курилюк.
Учні 10-их класів Тетяна Паньків, Іван Підгородецький, Соломія Луканюк, Марія Дякун, Марія Галавай, Павло Тимів, Христя Іванків, Юрій Цьомко, Христя Зіняк читали вірші про мову.
В рамках заходу влаштовано книжкову виставку «Українська мова – вчора, сьогодні, завтра…»

Всі зображення до публікації МОВА - ОСЕЛЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ДУХУ
Категорія: Події | Переглядів: 1117 | Додав: admin | Рейтинг: 4.4/7