Головна » Події » НАРОДИВСЯ, ЩОБ ОСЯЯТИ УКРАЇНУ
17:26
НАРОДИВСЯ, ЩОБ ОСЯЯТИ УКРАЇНУ
фото НАРОДИВСЯ, ЩОБ ОСЯЯТИ УКРАЇНУ
Серед тих видатних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена безмежної любові до рідного краю, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким шаленим завзяттям та відданістю захищав свободу й незалежність батьківщини, честь та гідність українського народу. Безсмертне ім’я великого поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, яка присвятила своє життя просвітницькій діяльності, відродженню та збагаченню національної культури України. Про це говорили у своїх виступах письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України Василь Бабій та бібліотекар читального залу Марія Пороговська під час театралізованої години, яка відбулася 13 березня в читальному залі центральної районної бібліотеки.
Розповідаючи про Кобзаря, Василь Бабій сказав, що  по-новому відкрив для себе Шевченка, віднайшов нові смисли в його словах, підкреслив, що Тарас Шевченко - це пророк, який передбачав  і сьогоднішні події. Живою є творчість Шевченка, яка змушує вкотре задуматися про шлях України до незалежності.  Також письменник торкнувся історії встановлення пам’ятника Великого Кобзаря в Богородчанах.
Присутні переглянули театралізовану літературно-музичну композицію «Ода Кобзареві» за твором Василя Глуханюка, жителя с.Раковець Богородчанського району, у виконанні аматорів народного театру Палацу культури (керівник Галина Магас).
Всі зображення до публікації НАРОДИВСЯ, ЩОБ ОСЯЯТИ УКРАЇНУ
Категорія: Події | Переглядів: 1074 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/10