Головна » Духовна криниця » ЗУСТРІЧ
15:51
ЗУСТРІЧ
фото ЗУСТРІЧ

1 квітня у читальному залі центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця»: зустріч з Станіславом Гончаренком, автором роману «Місія», який вийшов в Івано-Франківському видавництві «Нова Зоря» у 2013 році.
Станіслав Гончаренко живе в  Івано-Франківську. Закінчив Московську академію МВС  та Київську вищу школу МВС України. Працював понад тридцять років в правоохоронній системі. Пише вірші. Автор  поетичної п’єси «Віддай нам Варавву», роману «Місія». Вважає, що кожна людина має написати за своє життя хоча б одну книжку. Роман «Місія» видав своїм коштом, навчився  сам верстати макет книжки. Зараз працює над новим романом про події минулого століття. Подобається сам процес  творення, писання.
Станіслав Гончаренко розповів присутнім  про сюжет роману, а також,  що його спонукало заглянути у цю дивовижну епоху кінця XIX - початку XX століття,  зачитав уривки із  нової книги.
Події і факти, описані в романі, історичної давності. Мабуть, кожен, хто хоча б трохи цікавиться історією, захоче дізнатися про таємну війну, що спалахнула між Австро-Угорщиною і Росією в кінці дев’ятнадцятого століття і тривала аж до Першої світової війни. Полем їхньої невидимої битви стала Галичина, тодішня Галіція. Попри політичну складову роман відображає і долі простих людей. Автор намагається розкрити характери персонажів, прототипи яких насправді існували і своїми вчинками творили історію. Вони різні: добрі і погані, щасливі і нещасні. Одних влаштовувало гидке існування, інші пнулися угору, прагнучи визнання і слави. На жаль, всіх їх, як і їхню державу, спіткав один фінал: смерть і забуття. На щастя, не все пропало – залишилися  спогади і матеріальні сліди, які тепер будять нашу уяву і повертають забуту історію.
Розповідаючи про минуле, автор висловив також  своє бачення літературних процесів, сучасних подій та  майбутнього України,  дав відповіді на запитання присутніх.
Кожна людина на Землі  має свою місію, - вважає автор. Саме  тому і  свою книгу  так назвав. На згадку про зустріч автор подарував  свій роман богородчанським читачам.


 

Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 972 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7