Головна » Події » ГОРДІСТЬ НАШОГО КРАЮ
15:45
ГОРДІСТЬ НАШОГО КРАЮ
фото ГОРДІСТЬ НАШОГО КРАЮ

27 червня  в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація книги "Мед із духовних сот": статті,, спогади, матеріали. Книга створена на пошану неординарної особистості Євгена Паранюка, людини, яка увібрала в себе гени мудрості й тривалості життя свого батька Михайла Васильовича, його любов до рідної землі й людей, невситиму жадобу до знань, помножену на величезний життєвий досвід у Нью-Йорку, самобутність зустрічей і спілкувань із великими синами й доньками України, іменованими діаспорою. Його ім’я засвітилося на скрижалях історії, краєзнавства, етнографії, мемуаристики, а ще – меценатства, коли він ділиться частиною своєї великої книгозбірні, не шкодує заощаджень на видання власних книжок та авторів, імена яких повернулися із забуття.
У книзі, що ілюструє його життя і діяльність, зібрані есеї і спогади різних авторів, а також унікальні листи, архівні документи й фотоматеріали, які раніше ніде не публікувалися.    
Збірник статей присвячено 90-річчя ювіляра  та розрахований на широке коло читачів, якому не байдуже ім'я славетного мецената, уродженця села Хмелівки нашого району.
"Така метафорична назва  книги «Мед із духовних сот»  схоплює  сутність життя ювіляра, його духовний імператив, а заразом і його матеріалізм, який просочується медом, найбільш корисним для здоров’я людини продуктом. Матеріальне і духовне, корисне і красиве поєднюються у величезному образі ювіляра, який веде високодуховне, мудре, гідне наслідування життя", - підкреслив у своєму виступі Василь Бабій, письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України.

 

Всі зображення до публікації ГОРДІСТЬ НАШОГО КРАЮ
Категорія: Події | Переглядів: 798 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3