Головна » Події » ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ
19:49
ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ
фото ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ

24 серпня в селищі Богородчани відбулося відзначення 23-ї річниці Незалежності України. Захід розпочався з молебню за Україну  в церкві Івана Богослова.
Після молебню колона урочисто відправилась на відкриття алеї Героїв «Небесної сотні» в селищі Богородчани. Громада добрим словом згадала про людей, які віддали життя під час подій на Майдані, а також у зоні бойових дій на сході держави. Всі спільно помолилися, схиляючи голови у скорботі, з вірою у те, що в Україні вже найближчим часом пануватимуть мир та громадянський спокій.
Свічки пам'яті, які поклали богородчанці тут, просто неба, зігріватимуть і оплакуватимуть славних синів і дочок України - Героїв Небесної сотні.
Літературно-мистецьке свято «Помолюсь до тебе піснею, свята Україно моя» в районному Палаці культури розпочали вихованці хореографічної студії "Фієста".
Зі словами привітань і побажання миру, віри, надії і любові звернулися до присутніх Ярослава Гоголь, голова райдержадміністрації; Михайло Головчук, голова районної ради та вручили грамоти учасникам АТО, національно-визвольних змагань, активістам Майдану, тим, хто конкретними справами долучився до розбудови рідного краю.
Продовжили свято  аматорські творчі колективи «Карпатські джерела" районного Палацу культури, реєстрового козацтва "Заграва", «Хмелівчанка"(с. Хмелівка, "Живиця"(с. Космач),"Пісенна скарбниця"(с.Глибоке), "Бистриця" ( с.Гута), чоловічий квартет "Діброва", вокальна група викладачів Солотвинської ДМШ, ансамбль скрипалів Богородчанської ДМШ, аматори народного театру Палацу культури. З днем народження рідну державу щирою піснею вітали Тетяна Бариляк, Віктор Струк, Христина Андріїв, заслужений працівник культури України Микола Гуменюк, Володимир Канюк, тріо "Азарт", фольклорний гурт "Мажор", зразковий ансамбль "Підгірянка", гурт "Старунці", зразковий ансамбль танцю "Бойківчанка" зі Старих Богородчан,  родинні колективи села Підгір'я. Додали наснаги та святкового настрою виступи відомої на Прикарпатті співачки Світлани Весни, Анни В'ялової і дитячого танцювального колективу.
На першому поверсі Палацу культури була благодійна виставка-продаж, де гуртувалися люди, вітаючи одні одних з великим святом - Днем Незалежності України. А на другому поверсі - виставка робіт народних умільців району та вишите панно Шевченка. "Вишиванка і родина - барвиста Україна" - під такою назвою тут проходила фотосесія родин, які прийшли на свято у вишиванках. Насамкінець цього "барвистого" заходу присутні мали можливість переглянути фото родин на екрані. А їх було 26. Переможцем стала велика родина (три покоління) сільського голови села Грабовець Марії Мороз. Усі були у вишиванках власноруч вишитих бабусею й матусями. За таку красу переможці отримали приз  - "Кобзар" і вишитий рушник.
Під час святкових урочистостей зібрано чотири тисячі гривень благодійних коштів, які передано на потреби учасників АТО.
Хочеться, щоб такий патріотичний настрій, який панував на День Незалежності, ніколи не минав, а міцнів з кожним днем і роком, як і наша рідна держава.

Всі зображення до публікації ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ
Категорія: Події | Переглядів: 1154 | Додав: admin | Рейтинг: 4.8/6