Головна » Події » СЛАВНИЙ СИН УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
21:22
СЛАВНИЙ СИН УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
фото СЛАВНИЙ СИН УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Іван Франко (1856 - 1916) - славний український діяч, будитель і просвітитель українського народу, а його багатюща спадщина і нині не перестає дивувати вітчизняну та світову громадськість.
Провадивши активну журналістську та публіцистичну діяльність, Франко разом із М. Павликом видавав журнал "Громадський друг", після його закриття - альманахи "Дзвін" і "Молот". Співпрацював також у виданнях українських народовців: газеті „Діло", журналах „Зоря" та „Правда", багатьох польських та австрійських часописах, редагував літературно-науковий журнал „Життє і слово"
Упродовж своєї більш ніж 40-літньої творчої активності плідно працював як оригінальний письменник (поет, прозаїк, драматург) і перекладач, літературний критик і публіцист, багатогранний учений-мистецтвознавець, етнолог і фольклорист.
Його творчий доробок писаний українською, німецькою, польською, російською, болгарською мовами. Усього за життя Каменяра окремими книгами з'явилося понад 220 видань, у т. ч. більш ніж 60 збірок його оригінальних і перекладних творів різних жанрів.  Лише частина спадщини великого українського письменника опублікована в  50 томах, що є лише половиною творчого доробку І. Я. Франка.
27 серпня, у день народження Великого Каменяра, в районному Палаці культури відбувся тематичний вечір «Все, що мав у житті, він віддав для одної ідеї», присвячений 158-ій річниці від дня народження І.Франка. Ведучими заходу були Христина Андріїв та  Василь Ковальчук.
Присутні  мали можливість переглянути фільм «Великі українці. Іван Франко», ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою літератури «Велетень думки і праці», прослухати поезію І.Франка  «Лист із тюрми» у виконанні  Романа Дем’янця.
Музичні твори на слова  Івана Франка  звучали у виконанні Володимира Канюка та Богдана Романюка.

 

 

 

Всі зображення до публікації СЛАВНИЙ СИН УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
Категорія: Події | Переглядів: 889 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3