Головна » Події » ТВОРЧА ЗУСТРІЧ
19:58
ТВОРЧА ЗУСТРІЧ
фото ТВОРЧА ЗУСТРІЧ

В обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках проведення обласного семінару «Бібліотека і молодий читач: завдання, напрацювання і перспективи співпраці» для бібліотечних працівників,  що працюють з юнацтвом, відбулася творча зустріч із лауреатами премій обласної ім. В. Стефаника та міської І. Франка в галузі літератури.
Кажуть, що серед мільярдів сніжинок жодна не повторює формою іншу. То що, вже казати про людей, яких налічується значно менше. І ця людська індивідуальність найвиразніше проявляється у слові, а вже через нього людина ділиться своїм внутрішнім світом. Яким його боком: світлим чи темним, патріотичним, ліричним, інтимним; перед великою аудиторією чи невеликою групою прихильників – це вже примхи обдарування, моди, часу та інших чинників. Істотне одне – якщо митець талановитий, то творчість його врешті отримає своє коло шанувальників.
Саме такі, творчо обдаровані Богом та природою люди, завітали до бібліотеки:
Ольга Деркачова – українська письменниця, член Національної спілки письменників України, доцент Педагогічного інституту ПНУ ім. В. Стефаника, лауреатка багатьох літературних премій, Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» 2014 року у номінації «Найкращий твір про кохання» за рукопис роману «Коли прокинешся», автор книг «Синдром підсніжника», «За лондонським часом», «Крамниця щастя», «Повидло з яблук». Цьогоріч у номінації «проза» (драматургія, переклади) Стефаниківську премію Ольга Деркачова здобула за роман «Крамниця щастя».
У виконанні акторів театру фольклору, народних свят і видовищ Христини Кобильчук та Оксани Овод (директор театру Уляна Трощук - Шкромида, художній керівник Наталя Тихонова) для учасників семінару, прозвучав уривок з роману Ольги Деркачової «Крамниця щастя».
Любомир Стринаглюк – поет, журналіст, публіцист, член Національної спілки письменників України та Асоціації письменників України, активний громадський діяч, засновник та власник мережі книгарень духовної літератури «Назарет», автор збірок поезій «Медовий кумир» та «Бентежні видива». Цьогоріч у номінації «поезія» лауреатом престижної премії імені Василя Стефаника Любомир Стринаглюк став за збірку поезій «Бентежні видива» (2012).
Богдан Голод – письменник, заслужений журналіст України, юрист, громадський діяч, автор книг «Грішники», «Das ist Brot», «Глибока дорога». Цьогорічну міську премію ім. І. Франка в галузі літератури Богдан Голод отримав за книгу бувальщин «Глибока дорога».
Ярослав Ткачівський - поет, прозаїк, журналіст, відповідальний секретар обласної організації НСПУ, головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу  "Перевал". До уваги бібліотечних працівників п.Ярослав представив 1-2 номер журналу " Перевал " за 2014 рік,  присвячений  200-літтю від дня народження Тараса Шевченка.
Творчу зустріч доповнила бібліотечна виставка  "Нові зірки у сузір"ї Стефаника і Франка ".

 

Всі зображення до публікації ТВОРЧА ЗУСТРІЧ
Категорія: Події | Переглядів: 932 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4