Головна » Духовна криниця » ЗОРЕПАДОМ ЛЕТЯТЬ РОКИ...
21:40
ЗОРЕПАДОМ ЛЕТЯТЬ РОКИ...
фото ЗОРЕПАДОМ ЛЕТЯТЬ РОКИ...

Осінь – пора, коли квітнуть хризантеми. Ця квітка, без перебільшення, може слугувати уособленням людей, свято яких 1 жовтня щороку відзначається на міжнародному рівні.
 Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі люди похилого віку, чим маємо завдячувати їм. Передусім - це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство - досвід, знання, уміння, мудрість. Та найголовніше - це покоління тих, хто пережив війни, голодомори, утиски та переслідування, безпідставні та безглузді втрати рідних. Цього не можна забувати!
 Пам'ятаймо повсякчас про свій борг перед ветеранами та людьми поважного віку. І робімо все, щоб вони щоденно відчували повагу й турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності.
Про це йшла мова на вечорі спілкування "Зорепадом летять роки...", який відбувся в читальному залі центральної районної бібліотеки, зорганізований спільно з працівниками територіального центру соціального обслуговування. Винуватці святкування зібралися в в приємному товаристві для невимушеного спілкування. Їм є про що розповісти, є про що згадати.
Ліричні вірші і сердечні слова під час заходу чергувалися з музичними номерами та щирими привітаннями на їхню адресу від заступника голови райдержадміністрації Олександра Бойчука, директора територіального центру соціального обслуговування Івана Казюки, начальника управління соціального захисту населення Володимира Луніва, начальника управління Пенсійного фонду в районі Дмитра Бітківського, Оксани Климович, довіреної особи кандидата у народні депутати України Ярослави Гоголь.
Виступали і самі ветерани. Юстина Бобик згадала ті часи, коли була на примусових роботах у Німеччині. З проникливими словами до присутніх звернулися вчителі ветерани праці Стефанія Хімій, Ольга Пархуць. Стефанія Хімій подякувала соціальним працівникам за надання допомоги по догляду вдома і за матеріальну підтримку. Авторські вірші читали винуватці свята Роман Пилипів та Катерина Паливода.
 Добрий настрій гостям подарували дует «Яворина» у складі Михайла Андріїва та Марії Ящук (музичний супровід Василя Дидича), вокальний ансамбль Саджавського будинку культури «Горлиця»(керівник Петро Середюк), вокальне тріо соціальних робітників у складі Галини Хмелівської, Наталії Дуди та Ольги Гринишин. Духовні та українські народні пісні у їхньому виконанні справили неабияке враження на присутніх, яких ще й веселив богородчанський сміхованець Тарас Ровенко. Нікого не залишила байдужим авторська пісня "Сизокрилі лебеді" у виконанні соціального робітника із с.  Нивочин Галини Хмелівської.
 В рамках заходу було організовано книжково-ілюстративну виставку "Осіннє рандеву".
 Свято відбулося за підтримки депутатів районної ради Івана Павлюка, Михайла Захарчука, приватного підприємця Оксани Радченко, німецького федерального Фонду "Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє" в рамках програми «Місце зустрічі - діалог».
 Маємо надію, що радісні святкові миті, подаровані старшим людям, надовго залишаться у їхній пам’яті.

Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1194 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7