Головна » Події » СЕМІНАР-ТРЕНІНГ
20:38
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ
фото СЕМІНАР-ТРЕНІНГ

2 жовтня в центрі електронних засобів інформації (ЦЕЗІ) обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка пройшов семінар-тренінг для бібліотечних працівників області ,,Бібліотеки як центри підтримки громад в умовах воєнної загрози: організація надання послуг внутрішньо переміщеним особам (ВПО)”. Від Богородчанської ЦБС семінар-тренінг відвідала Мар'яна Краховська, бібліотекар центральної районної бібліотеки.
Основна мета навчання - передати бібліотекарям знання та навички для надання консультаційних та інформаційних послуг вимушеним  переселенцям.
Учасниками тренінгу стали бібліотечні працівники та директори ЦБС області, книгозбірні яких вже почали працювати з переселенцями, щоб допомогти їм легше адаптуватися на новому місці.
Розбиралися учасники навчання у тому, які послуги бібліотеки можуть надавати ВПО, щоб стати ефективними центрами підтримки громад в умовах воєнної загрози. У ході тренінгу також були проаналізовані юридичні, психологічні та соціальні особливості надання послуг ВПО та наявні ресурси, які бібліотеки можуть використовувати для допомоги переселенцям.
Організатори навчання також розповіли про особливості участі у виборчих процесах для внутрішньо-переміщених осіб. Як змінити місце голосування, які документи для цього необхідні та куди подавати заяву - все це на практиці освоювали учасники тренінгу. Проконсультувати переселенців, як реалізувати їхнє право на волевиявлення - завдання, яке можуть виконати бібліотеки.
У наш нелегкий час книгозбірні повинні спрямовувати свої зусилля на допомогу тим, хто стикається з тимчасовими труднощами, надаючи їм безкоштовну підтримку та бібліотечні послуги.



 

Всі зображення до публікації СЕМІНАР-ТРЕНІНГ
Категорія: Події | Переглядів: 850 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1