Головна » Події » ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО
17:58
ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО
фото ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

Як відомо, без традиції нема культури, без культури немає нації; українська культура розкриває нашу сутність та вчить бути українцями. Протягом століть саме завдяки культурі наш народ зберіг духовність та самобутність. Споконвіку пісня і танець, музика і слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегом історичної пам'яті. Вони підживлювали і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.
 Вагомий внесок у відродження національної культури роблять численні аматорські об'єднання, зберігають і передають від покоління до покоління історичну правду народу працівники клубних установ, мистецькі навчальні заклади, майстри народного мистецтва нашого району. Організовані ними мистецькі фестивалі, виставки народної творчості, унікальні музейні експозиції, різноманітні конкурси, літературні читання, зустрічі, концертні програми стали стали культурною візиткою Богородчанщини. Для участі в цих заходах в район приїжджають представники з різних регіонів України, а також з-за кордону. Завдяки численним культурницьким акціям гості дізнаються про наш край, його людей та багату культурну спадщину.
У вівторок, 11 листопада, у районному Палаці культури зібралися ті, хто поєднав свою долю із творчою професією працівника культури, хто залюбки займається в гуртках художньої самодіяльності чи мистецьких об'єднаннях, чия душа тягнеться до всього прекрасного, чистого і світлого. У дружнє коло їх об'єднало професійне свято - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. І велике бажання подарувати один одному свято, бо, зазвичай, увесь час вони дарують його іншим. І тому на їхню адресу у цей день звучало багато подячних слів, компліментів і побажань.
Насамперед - від начальника відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації Галини Канюк, яка сама горить творчим неспокоєм і запалює ним інших. Галина Михайлівна, вітаючи колег, відзначила їх щоденні старання та ентузіазм на культурницькій ниві задля збереження та розвитку українського слова, пісні, фольклору, народних традицій. 25 із них отримали грамоти відділу культури, національностей та релігій.
Під час нагородження керівник культури району повідомила присутнім, що за сумлінну працю і творчий неспокій з нагоди професійного свята керівника хору "Карпатські джерела" районного Палацу культури Володимира Канюка відзначено Грамотою Міністерства культури України, а грамотами управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації - провідного спеціаліста районного Палацу культури Мар'яну Сенеджук і директора Саджавського будинку культури Марію Олексин.
Заступник голови райдержадміністрації Олександр Бойчук завітав на свято до працівників культури та майстрів народного мистецтва не тільки зі щирими привітаннями, але й з нагородами - грамотами райдержадміністрації та районної ради для завідуючої клубом с. Ластівці Ганни Сенеджук, директора будинку культури с. Жураки Петрунелі Савчук, керівника народного аматорського хору будинку культури с. Глибоке Володимира Петришина, керівника народного аматорського ансамблю "Фієста" районного Палацу культури Богдани Макар, керівника народного аматорського вокального ансамблю "Горлиця" будинку культури с. Саджава Ольги Олексин, директора будинку культури с. Горохолина Володимира Дубіва, майстрів народного мистецтва Оксани Фуфалько (с. Пороги), Ярослава та Людмили Гусаків (Богородчани).
 З великою вдячністю звернулися до учасників урочистостей головний лікар Богородчанської ЦРЛ депутат районної ради Юрій Манюх, голова профкому працівників культури району Марія Сем'янів, керівник хору будинку культури с. Глибоке о. Володимир Петришин, директор будинку культури с. Горохолина  депутат районної ради Володимир Дубів.
Звучали вітання. Звучали й пісні - від завідуючої клубом с. Богрівка, лауреата першої премії цьогорічного районного фестивалю "Співаю тобі, Україно" Тетяни Гринішак, від солістів Анни В'ялової, Христини Андріїв, Юрія Яремчука, Марічки і Дмитрика Черевків, від гурту "Азарт". Звучали теплі і щирі слова. Цього дня - для них, для культпрацівників і аматорів сценічного мистецтва. Бо завтра вони знову творитимуть свято для когось. Бо в цьому - зміст і суть їхньої професії, їхнього життя.
Відділ культури, національностей та релігій райдержадміністрації і культпрацівники району висловлюють вдячність депутату районної ради, меценату багатьох культурно-мистецьких акцій Ярославу Паранюку.

 

Всі зображення до публікації ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО
Категорія: Події | Переглядів: 1043 | Додав: admin | Рейтинг: 3.9/7