Головна » Духовна криниця » ОЙ, АНДРІЮ, АНДРІЮ, ДАРУЙ НАМ НАДІЮ
19:08
ОЙ, АНДРІЮ, АНДРІЮ, ДАРУЙ НАМ НАДІЮ
фото ОЙ, АНДРІЮ, АНДРІЮ, ДАРУЙ НАМ НАДІЮ

11 грудня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся вечір відпочинку "Ой, Андрію, Андрію, даруй нам надію".                                 

То був справжній вечір перед Андреєм. Хата, до якої поспішали поважні гості, насправді була не хатою, а читальним залом центральної районної бібліотеки.  Ґазди та ґаздині, дівчата та парубки зійшлися аби відпочити від невеселого життя-буття, заглянувши в минуле, в молодість своїх батьків, дідів і прадідів. Люб’язно запрошували їх до господи не справжні газдині, а бібліотекарі Любов Цинюк та Марія Пороговська. Головними героями цього дійства, звісно, були Андрій з Катериною. Вони стали ними завдяки бібліотекарям  Мар’яні та Оксані Краховським. 
Сценку ворожіння під час Андріївських вечорниць відтворили Галина Магас, керівник  народного аматорського театру районного Палацу культури та  Марія Сем’янів, Наталія Стойко, Ірина Мартинець, бібліотекарі центральної районної бібліотеки.
Музичний супровід був від Марії Крицької, завідуючої бібліотекою-філією с. Маркова.
Несподіванкою для всіх стала поява циганки ( Лесі Дем’янів, методиста районного Палацу культури), яка також внесла свіжий струмінь веселощів.
Світлиця ожила, завирувала розмовами, жартами, сміхом. Ворожили, з цікавістю зазираючи під перевернуті догори дном тарілки, кусали калиту, яка гойдалася на патику, колядували. Й, звичайно пригощалися. Що не кажіть, а таки смачні наші страви, особливо ті, що їх приготували справжні ґаздині. Чи пампушки,  чи вареники,  медяники, чи коржі з маком. А ще коли їх узваром запивати.
В рамках заходу було влаштовано книжково-ілюстративну виставку «Ой, Андрію, даруй нам надію»
Слова найщирішої подяки  за збереження і популяризацію традицій та звичаїв нашого народу висловили Стефанія Хімій, найповажніша ґаздиня,  Євген Галавай, активний учасник масових заходів, побажавши всім присутнім здоров’я, добра, миру та злагоди.
Надіємось, що  учасники заходу отримали чимало позитивних емоцій та змогли  ще краще оцінити скарби талановитого українського народу.

Всі зображення до публікації ОЙ, АНДРІЮ, АНДРІЮ, ДАРУЙ НАМ НАДІЮ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1161 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/13