Головна » Події » ЄДИНА І НЕПОДІЛЬНА УКРАЇНА
20:27
ЄДИНА І НЕПОДІЛЬНА УКРАЇНА
фото ЄДИНА І НЕПОДІЛЬНА УКРАЇНА

«Україно моя, рідна ненько, Голгофо висока, поможи нам до тебе дійти у пречистій мольбі, спеленай нас любов'ю і небом своїм синьооким, від усіх матерів посилаю благання тобі», - такими поетичними рядками розпочали урочистості в районному Палаці культури з нагоди 96-ої річниці Соборності України ведучі заходу Христина Андріїв та Захар Панько.
Наближається 100-ліття цієї визначної історичної події. Та Україна і досі бореться за єдність своїх земель, проливає кров, втрачає найкращих синів і дочок.
Присутні урочистостей віддали шану пам'яті всім героям покладанням квітів до пам'ятних місць і постаментів борцям за волю України. Потім була хвилина мовчання за всіма загиблими, виконання була хвилина мовчання за всіма загиблими, виконання Державного Гімну України, а зведений хор району під керівництвом Володимира Канюка подарував глядачам кілька патріотичних українських пісень.
На заході відбулося нагородження подяками голови обласної державної адміністрації керівників освітніх закладів, які приймали на Різдво дітей зі східних областей України і організували їм цікаву культурно-мистецьку програму. Серед нагороджених - педагог-організатор Кричківської школи Любов Клим, заступник директора Манявського НВК Галина Варварук, директор Монастирчанського НВК Василь Свідрак, директор Саджавської школи Ірина Коцюбинська, директор Космацької школи Галина Костишин.
- 96 років тому сповнилася віковічна мрія українців жити і творити в єдиній соборній Українській державі. На жаль, на сьогоднішній день Україні не вдалося втримати цю цілісність, - сказав у своєму виступі голова районної ради Михайло Головчук. - Як знаємо, з добром завжди сусідить зло. Минулого століття на руїнах Російської імперії була побудована страшна імперія зла. І вже майже сто років від неї по всій земній кулі іде горе, смерть, сльози. У 2014 році і цьогоріч ми це добре відчули. Досі ми з вами називали афганську війну, яка теж була розв'язана цим дияволом, найстрашнішим горем. Казали, що наші хлопці пережили тоді пекло. Але мені, людині, яка була там півтора року, афганське пекло у порівнянні з тим, що зараз відбувається на сході України, є набагато страшнішим і більшим. Атому нам сьогодні, як ніколи, дуже потрібна єдність і соборність. Адже знаємо, що через день, тиждень чи місяць миру у нас ще не буде. Тож бажаю усім нам миру і злагоди.
З літературною композицією «Сумний Святий вечір» виступив народний театр РПК (керівник Галина Магас).
Звучали  українські патріотичні пісні у виконанні народних аматорських вокальних ансамблів «Горлиця» з Саджави (керівник Петро Середюк), «Бистриця» з Гути (керівник Інна Борух), вокалістів Інни Борух та Оксани Белько, чоловічого хору районного Палацу культури і вояків УПА (керівник Володимир Канюк).
Особливих роздумів додала хореографічна композиція «Біль пам'яті» у виконанні танцюристів із хореографічної студії «Фієста» (керівник Богданна Макар).
У глядацькій залі була розгорнута книжково-ілюстративна  виставка «Соборність України: під прапором волі».
І виступи, і концертна програма були пронизані закликом до єдності, спільних думок і дій в ім'я кращого та мирного майбутнього.

 

Всі зображення до публікації ЄДИНА І НЕПОДІЛЬНА УКРАЇНА
Категорія: Події | Переглядів: 990 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5