Головна » Події » КРУТИ. ПАМ'ЯТАЙ ЇХ ПОДВИГ
19:08
КРУТИ. ПАМ'ЯТАЙ ЇХ ПОДВИГ
фото КРУТИ. ПАМ'ЯТАЙ ЇХ ПОДВИГ

Нема Любови понад ту,
Що окропила кров’ю Крути...
                         В. Письменний

Так уже склалося, що день 29 січня в історії України нерозривно пов’язаний зі словом Крути – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу.
Бій під Крутами – це героїчна й водночас трагічна сторінка нашої історії. Тоді загинув цілий студентський  курінь, триста юнаків – цвіт української нації. Крути  - це Голгофа  українського студентства, української молоді,  це наша незагойна рана.
Тим, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави  було присвячено годину історичної пам’яті «Під Крутами пішли в бесмертя», яка пройшла 28 січня у читальному залі центральної районної бібліотеки. Відкрили захід Марія Пороговська та Марія Сем’янів, бібліотекарі відділу обслуговування,  які розповіли про трагічні події  далекого 1918 року.
Про  події, які передували Крутянській битві, політику тогочасного уряду  розповів письменник-краєзнавець, історик Василь Бабій, провівши аналогію з  сьогоденням.
Звучала патріотична поезія у виконанні Оксани та Мар’яни Краховських, бібліотекарів центральної районної бібліотеки; літературну композицію «Баладу про Крути»  прочитали аматори народного театру ( керівник Галина Магас). Також учасники заходу прослухали пісні та переглянули відеофільм "Лист без конверта", присвячені Героям Крут.
Ця подія залишила свій відбиток не лише в історії і в пам’яті народу, а й в літературі. ««Крути наша пам'ять, наш біль» – під такою назвою експонувалась літературно-художня виставка, на якій  представлені книги та періодичні видання бібліотеки.
Присутні схилили голови у хвилині мовчання на знак поваги до подвигу тих молодих лицарів, які далекого січневого ранку заступили собою шлях ворогам на Київ во їм’я  своєї  України. Вони загинули, щоб ми жили.
Вічна слава Героям!

Всі зображення до публікації КРУТИ. ПАМ'ЯТАЙ ЇХ ПОДВИГ
Категорія: Події | Переглядів: 1453 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/9