Головна » Події » ДОПОМАГАТИ ТИМ, ХТО ЗАХИЩАЄ НАС, - СВЯТИЙ ОБОВ'ЯЗОК
21:58
ДОПОМАГАТИ ТИМ, ХТО ЗАХИЩАЄ НАС, - СВЯТИЙ ОБОВ'ЯЗОК
фото ДОПОМАГАТИ ТИМ, ХТО ЗАХИЩАЄ НАС, - СВЯТИЙ ОБОВ'ЯЗОК

У читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася зустріч голів райдержадміністрації і районної ради Ярослава Паранюка та Михайла Головчука, волонтерів і бійців, які прибули на ротацію чи відслужили свій термін на сході держави.
 Найперше, бійці ближче познайомилися між собою. Вони з одного району, але з різних сіл. І бувало так, що вперше бачилися там, на Сході. За горнятком запашної кави спілкувалися хлопці з Солотвина та Іваниківки, Забережжя і Журак, Глибокого та Підгір'я, Горохолини та Богородчан. Кожен має свій характер і уподобання, але у них мета єдина - мир і благополуччя у рідній державі. А ще вони щиро дякували владі, громаді району, волонтерам, школярам, українській діаспорі з різних держав за підтримку та допомогу.
 - Можливо, завдяки вам, - казали хлопці, - ми сьогодні сидимо тут, у затишному залі, у доброзичливому товаристві, а головне - живі та неушкоджені.
 Вони старалися посміхатися, хоч не завжди це виходило. За скупими усмішками серйозні не за роками обличчя. Трохи посивілі, зблідлі та невиспані юнаки про все, що відбувається на Сході, старалися не згадувати. Поки що вони адаптуються до цивільного життя. Хтось залишиться вже вдома, а хтось знову поїде на передову. Та поки вони тут, думками все ж на фронті: разом із товаришами, які готові один за одного стояти до кінця, і з ко-мандирами, який, за словами бійців, ніколи не відпустить їх на смерть.
 - Непростий час переживає наша країна, непрості суспільно-політичні процеси у ній відбуваються. Водночас ми робимо все від нас залежне, щоб легше було колишнім воякам, які зараз знаходяться в зоні проведення АТО, щоб комфортно почувалися їхні сім'ї та родини, - наголосив голова рай-держадміністрації  Ярослав Паранюк.
 Керівник району принагідно подякував усім, хто активно долучився до допомоги Українській армії, і зауважив, що влада визнає: без активної та патріотичної позиції громадськості, зокрема й волонтерів, не змогла би справитись з усіма питаннями, які слід вирішувати. Просив і надалі не залишатися байдужими, особливо до сімей воїнів АТО, котрі незабаром мають повернутися до своїх домівок, дехто з них - із душевними травмами.
- Ми, як представники влади, будемо вам допомагати, як і досі. Двері наших кабінетів для вас завжди відчинені. Адже до призначення на посаду голови я теж був волонтером і дуже добре розумію проблеми українських бійців, - підкреслив Ярослав Дмитрович.
 - Біда, що постукала у наші двері, має нас об'єднувати,- сказав голова районної ради Михайло Грловчук. - Саме тому ми зібралися разом, щоб спільно вирішувати ваші наболілі питання. Мені приємніше бачити вас тут, аніж там - у лікарнях чи на блокпостах. Щиро дякую вам за вашу мужність, за те, що не ховалися за чужими плечима, а пішли захищати свою землю. У свій час я зробив так само. Тільки захищав кордони чужої країни. Я воїн-«афганець». Розумію, що ця війна набагато страшніша, ніж та, що була 35 років тому, афганська, але  і її треба було пережити та вижити.
 До речі Михайло Михайлович у складі обласної делегації кілька разів відвідував наших бійців на Донбасі. У неділю він знову повернувся зі сходу України. Спочатку провідав наших хлопців на Рівненському полігоні, а далі була поїздка у зону АТО.
 - Єдине, що прошу вас, - звернувся до присутніх депутат обласної ради Тарас Парфан, -не забувайте, що йде весна, отож бійцям потрібні дощовики, гумові чоботи, глушники, противірусні препарати. Інколи є перебої з водою та сигаретами. Важко буває доставляти допомогу, бо не можемо знати точно, хто де знаходиться. Я постійно на телефоні, слідкую за переміщенням бійців. Наші хлопці є у різних підрозділах від Маріуполя до Щастя. Є вони в частинах Збройних сил України, Національній гвардії, добровольчих батальйонах, спецпідрозділах МВС. Близько 50 осіб пройшли навчання на полігонах під час четвертої хвилі мобілізації.
 Завідувач сектору оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Євгеній Дуб розповів про забезпечення бійців земельними ділянками. На сесії районної ради прийнята програма підтримки воїнів, які перебували в зоні проведення АТО. Поки що коштів не так багато, і витрачаються вони для поранених, для тих, хто пе-ребуває в складних життєвих обставинах, для допомоги сім'ям загиблих.
 На зустрічі прозвучала пропозиція зорганізуватися у районну спілку воїнів АТО. Така організація вже створена в Долині та Івано-Франківську. Так буде легше всім - і бійцям, і їхнім сім'ям. Бо один у полі не воїн.
 За результатами зустрічі у районі створено громадську організацію «Богородчанське районне об'єднання воїнів АТО». Головою громадської організації обрано бійця 95-ої аеромобільної бригади, «кіборга», який захищав Донецький аеропорт, Олександра Гаванюка, а його заступником - Євгена Туріва. Затверджено також статут організації.
 Своїми думками щодо допомоги українським бійцям поділилися волонтери Людмила та Ярослав Гусаки, Людмила Васильківська та Іван Ляхович, Надія Парфан та дружини бійців.

Категорія: Події | Переглядів: 1048 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4