Головна » Події » ВИСОКА ПІСНЯ КОБЗАРЕВИХ ДУМ
22:00
ВИСОКА ПІСНЯ КОБЗАРЕВИХ ДУМ
фото ВИСОКА ПІСНЯ КОБЗАРЕВИХ ДУМ

10 березня  громадськість району зібралася у Палаці культури на літературно-музичний  вечір «Горить, моя зоря, висока пісня Кобзаря», присвячений 201-річниці від дня народження неперевершеного генія, надзвичайного поета, художника та Великого українця - Тараса Григоровича Шевченка.
До слова було запрошено члена Спілки  письменників України, історика-краєзнавця, письменника Василя Бабія, який окреслив головні віхи життя і творчості Тараса Шевченка. Промовець показав Кобзаря і як поета, і як прозаїка, і як художника. А також як глибоку, духовно багату, сильну духом особистість, яка, безперечно, була, є і залишатиметься яскравим прикладом нескореності у нелегкій боротьбі за "сім'ю вольну, нову».  Своїм виступом письменник закликав українців читати "Кобзаря”, щоб зрозуміти й усвідомити, про яку державу мріяв поет, щоб будувати її — дійсно суверенну і демократичну.
Захар Панько та Христина Андріїв,  ведучі свята,  зазначили: «Українці, як народ, уже немислимі без духовного батька – Тараса Шевченка. В його думах – вся наша історія, наше буття і наші надії. Немає такої події в недавній та новітній час, якої б не торкнулося віще слово Кобзаря».
Учасники свята з великим задоволенням і хвилюванням сприймали поетичні твори Тараса Шевченка, які майстерно виконували аматори районної сцени. Поезії, пісні, музику дарували глядачам народний аматорський хор Палацу культури «Карпатські джерела», народний театр РПК, зразковий вокальний ансамбль «Підгірянка», вокальний ансамбль с. Яблунька, ансамбль скрипалів Богородчанської ДМШ, викладач музичної школи Тетяна Бариляк, викладачів та учнів Богородчанської дитячої музичної школи.
В рамках заходу було влаштоваано книжково-ілюстративну виставку «Правди і вольності пророк».
Лягли до підніжжя пам'ятника Кобзареві квіти, як  знак великої пошани до Світоча української літератури, який «піднісся до вершин мудрості, на верхогір'я людського духу». Він - живий, бо живе його слово, бо через століття він навчає нас правди святої, животворящої.
 

 

Всі зображення до публікації ВИСОКА ПІСНЯ КОБЗАРЕВИХ ДУМ
Категорія: Події | Переглядів: 967 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2