Головна » Події » НОВИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ БУХГАЛТЕРІВ ТА ЕКОНОМІСТІВ
21:53
НОВИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ БУХГАЛТЕРІВ ТА ЕКОНОМІСТІВ
фото НОВИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ БУХГАЛТЕРІВ ТА ЕКОНОМІСТІВ

24 березня  в читальному залі центральної районної бібліотеки   відбулася презентація навчального посібника «Економіка підприємства», який схвалений та рекомендований Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (протокол № 1 від 26.02.2015 р.). Марія Пороговська, бібліотекар читального залу, представила присутнім авторів посібника.
На зустріч завітали викладачі (методист Богородчанського професійного будівельного ліцею Марія Рогів, яка є рецензентом даного видання та майстер виробничого навчання з професії «Оператор комп’ютерного набор; Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» Наталія Цюпа), студенти Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника, Івано-Франківського державного коледжу технології та бізнесу та учні Богородчанського професійного будівельного ліцею.
Презентували роботу викладач Богородчанського професійного будівельного ліцею Володимир Басараб та викладачі циклової комісії фінансово-економічних дисциплін Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу Анна Першина і Олександра Шеремета.
Посібник підготовлений відповідно до програми з дисципліни «Економіка підприємства» затвердженої Міністерством освіти та науки України.
Присутні на презентації оцінили посібник були одностайні в тому, що він повно, професійно, методично в поєднанні теорії та практики висвітлює теми, які необхідні для засвоєння дисципліни «Економіка підприємства», зокрема: в методичному посібнику висвітлені основні теми, які необхідні для засвоєння курсу: підприємство як суб'єкт господарювання; роль та місце підприємства у сфері послуг; персонал підприємства;  ефективність та продуктивність праці персоналу; капітал підприємства; основні фонди; оборотні фонди та нематеріальні ресурси підприємства; оборотні кошти підприємства, порядок їх нормування; інвестиційна діяльність підприємства; планування діяльності підприємства, завдання планування, види планів; стратегія розвитку підприємства; бізнес-планування; виробничий процес на підприємстві; товарообіг та виробнича програма підприємства; експлуатаційна програма підприємства; витрати підприємства та собівартість продукції підприємства; аналіз та планування витрат ресторанного підприємства; доходи підприємства; прибуток та рентабельність підприємства. До кожної теми є практичні роботи.
Важливо, що в кінці кожної теми є питання для самоперевірки та тематичний кросворд; контрольний тест. Одне слово, видання стане добрим учителем і помічником для учнів ПТНЗ та студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Підмогою у роботі буде він і для викладачів. По закінченні заходу бібліотека отримала в подарунок презентоване видання.

 

Всі зображення до публікації НОВИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ БУХГАЛТЕРІВ ТА ЕКОНОМІСТІВ
Категорія: Події | Переглядів: 948 | Додав: admin | Рейтинг: 4.0/7