Головна » Духовна криниця » НЕХАЙ У ВАШІМ СЕРЦІ ЗАВЖДИ ЖИВЕ ЛЮБОВ!
18:36
НЕХАЙ У ВАШІМ СЕРЦІ ЗАВЖДИ ЖИВЕ ЛЮБОВ!
фото НЕХАЙ У ВАШІМ СЕРЦІ ЗАВЖДИ ЖИВЕ ЛЮБОВ!

Про одне із величних почуттів, найбільших виявів людяності – про любов, йшла мова на черговому засіданні літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця»: «Нехай у Вашім серці завжди живе любов!», яке відбулося 26 березня у читальному  залі центральної районної бібліотеки.
Ми народжуємося з любові, приходимо в цей світ з любов’ю. Саме вона тримає світ, саме їй ми поклоняємося, творячи молитву до Всевишнього.
В ці дні Великого посту ми прагнемо духовно наблизитись до Бога, впустити слово Боже у себе, перебувати з Богом.
Любов -  це справді велика краса й сила, яка здатна врятувати й відродити світ, наповнити його духовністю. Саме любов проголошена в Біблії найвищою людською чеснотою:«Любов довготерпить, любов милосердствує, не зрадить, любов не величається, не надимаєтьчся, не поводиться нечемно, не шукає тільки  свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє у неправді, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!», - такими словами розпочали годину духовності  ведучі  заходу, бібліотекарі Марія Пороговська і Марія Сем’янів.
За усталеною традицією духовний захід поблагословив   священик УГКЦ Івана Богослова  о. Михайло Момот, а також подав євангельську  науку  любові до Бога, до ближнього свого,  до Батьківщини.
Про любов до Бога, силу любові,  важливість християнського вчення – любов до людини говорила у своєму виступі сестра Соломія Богородчанського монастиря Згромадження Сестер Мироносиць, зазначивши, що варто пам’ятати, « найціннішою є любов, тож слід дарувати один одному цей Божий дар».
Любов – є Бог, а Бог є любов, - підкреслили у своїх виступах Віра Кочкодан, учасниця  молодіжної християнської спільноти імені Григорія Хомишина УГКЦ Івана Богослова, вчителька Богородчанської ЗОШ I-IIIст. №1, Марія Балаш, активна учасниця бібліотечних заходів, Оксана Вербовська, вчителька християнської етики Богородчанської  школи I-III ст.№2. Також  п. Оксана зачитала авторські вірші духовної тематики.
Надзвичайно зворушливим було художнє читання у виконанні Галини Магас, (літературна композиція «Роздуми в Гетсиманському саду», вірш Надії Дички "Молитва").
Під час проведення заходу учасники із задоволенням прослухали записи  духовних пісень «Чи ти був на Голгофі», «Слава Богу», «Хай живе любов», «За все Тобі я дякую», «Моліться люди всі до Бога».
Тож будьмо відповідальними за свою велику місію: зберегти цей світ в любові від руйнації заради величі людини, а величною людина стає в каятті і бажанні творити  добро для інших.

 

 

Всі зображення до публікації НЕХАЙ У ВАШІМ СЕРЦІ ЗАВЖДИ ЖИВЕ ЛЮБОВ!
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1090 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/8