Головна » Події » ДЕНЬ ВИСОКОГО МИСТЕЦТВА
19:38
ДЕНЬ ВИСОКОГО МИСТЕЦТВА
фото ДЕНЬ ВИСОКОГО МИСТЕЦТВА

Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня, починаючи з 1962 року. Він був заснований у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру (МІТ) при ЮНЕСКО. Діяльність МІТ, згідно з його статутом, має бути направлена на «зміцнення миру і дружби між народами, на розширення творчої співпраці всіх діячів світу».
Театр - це храм мистецтва, який кожним своїм твором, кожним своїм образом, кожним словом впливає на людину, на її світогляд. Тут ми звільняємось від життєвих проблем і негараздів. Звуки оркестрових інструментів стискають серце передчуттям невимовно солодкого блаженства. Перед нами розвивається безконечний світ пристрастей та людських доль.
Міжнародний день театру – не лише професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів вдячних глядачів та пошановувачів високого мистецтва.
З нагоди Міжнародного дня театру 27 березня в районному Палаці культури відбулося свято Мельпомени. 11 театральних колективів нашого району створили на сцені захоплююче дійство в слові і музиці. Театралів та любителів даного виду мистецтва привітала Галина Канюк, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації, Світлана Панько, художній керівник, ведуча заходу.
А розпочав свято ведучий театральний колектив нашого району – народний театр Палацу культури під керівництвом Галини Магас. Актори та режисер-постановник створили літературно-музичну композицію «Так рвалися струни на кобзі». Глядачі та учасники дійства з захопленням спостерігали за драматичними колективами клубу с.Горохолин Ліс, у виконанні яких була сценка «Кумоньки». Колектив Будинку культури с.Пороги  представив сатиричну мініатюру Б.Волошина «Галицький синопсис», театрали клубу с.Кривець інсценізували новелу В.Стефаника «Катруся», клубу с.Хмелівка – поему Т.Шевченка «Наймичка», Глибоківського Будинку культури – поему Т.Шевченка «Тополя». Розвеселили глядача талановиті актори з с.Богрівки у гумористичній сценці «Бабця в загсі», з Ластівців – у сценці «Дві куми». Драматичний колектив Будинку культури с.Старуня продемонстрував уривок з вистави Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». Нікого не залишила байдужим поетична мініатюра «Серце матері» Віри Цвірли з Забережжя. Велику акторську майстерність продемонстрували театрали з с.Горохолино у виставі М.Старицького «По-модньому».
В рамках заходу влаштована книжкова виставка "Театр - храм мистецтва», яка пропонує книги з історії розвитку театрального мистецтва, відомості про найвидатніших корифеїв театральної сцени та літературу про різноманітні театри світу.
Театральне мистецтво - мистецтво особливе. Тут сміх і сльози, радість і тривога сплітаються воєдино, тож нехай на нашій землі буде якомога більше і самих театралів, і любителів цього сценічного дійства, що захоплює, заставляє співпереживати, навчає нас.


 

 

Всі зображення до публікації ДЕНЬ ВИСОКОГО МИСТЕЦТВА
Категорія: Події | Переглядів: 949 | Додав: admin | Рейтинг: 4.6/10