Головна » Духовна криниця » ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ "ПЕРЕВАЛ"
16:08
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ "ПЕРЕВАЛ"
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ

16 квітня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» ( 3-4 число 2014 року та 1-2 число 2015 року).
Розпочала презентацію Марія Краховська, директор ЦБС, яка нагадала присутнім, що перший  номер часопису побачив світ у вересні 1991 року, засновником його є Івано-Франківська обласна рада, Івано-Франківська обласна організація Національної спілки письменників України. Журнал «Перевал» у 2014 році спробував змінити свій імідж – в результаті вийшло два майже тематичні номери: перший – присвячений Тарасу Шевченку, до 200-річчя від дня його народження; другий – Гуцульщині. 1-2 число 2015 року – це молодіжний номер, який знайомить із творчістю молодих, зокрема Василя Карп’юка, Богдана Стрільчика, Олександра Букатюка, Романою Муран. Є тут, звичайно, і багато нових незнайомих імен молодих дописувачів, які нарівні зі знаними авторами намагаються словом долучатися до прекрасного.
Журнал презентували Ярослав Ткачівський, головний редактор журналу, відповідальний секретар обласної організації НСПУ, письменник, Євген Баран, голова обласної організації НСПУ, письменник-есеїст, Заслужений працівник культури, член редколегії журналу, Василь Бабій, член ради обласної організації НСПУ, член Національної спілки краєзнавців України, член НСПУ, Олександр Букатюк, молодий поет, журналіст, автор поетичної збірки «Мадонна Майдану», котрі розповіли шанувальникам друкованого слова про свої творчі доробки, поділися новими планами та баченнями  літературних процесів, а також думками про сучасні події, розмірковували про  майбутнє України.    
Молодий автор Олександр Букатюк прочитав свої твори - важкі, філософські, але такі потрібні для осмислення сьогодення. Зачитували уривки зі своїх творів Євген Баран і Ярослав Ткачівський, а Василь Бабій поділився "своїм експромтом" - "Садок вишневий коло школи".
Серед гостей зустрічі-презентації були голова райдержадміністрації Ярослав Паранюк, заступник голови РДА Василь Лецин, начальник відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації Галина Канюк. Присутні привітали літераторів із виходом нових номерів журналу і побажали натхнення та гострого пера. "Ми знаємо, що слово - ваша найсильніша зброя, - зауважив голова РДА Ярослав Паранюк. - І ви володієте нею професійно. Тож не втрачайте свого запалу, надалі тіште і лікуйте нас своїм влучним, сильним та справедливим словом".
"Спасибі вам за творчість, за те, що несете до читачів українське слово, що рухаєтеся вперед і не даєте засиджуватися іншим. Дякуємо за вашу небайдужу мистецьку і громадянську позицію, що не дозволить породити нову злочинну владу, і за те, що допомагаєте багатьом знайти точку опори для того, аби не втратити України", - з такими словами вдячності звернулася до винуватців заходу Галина Канюк.
Наприкінці презентації головний редактор журналу Ярослав Ткачівський висловив сподівання, що публікації часопису припадуть до душі шанувальникам слова, цінителям творчості літераторів і краєзнавців, а "Перевал" буде на книжкових полицях не тільки шкіл та закладів культури нашого району, але й світлиць та установ у інших областях нашої єдиної України.
Присутні мали нагоду придбати нові видання "Перевалу".
                   

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ "ПЕРЕВАЛ"
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1520 | Додав: admin | Рейтинг: 4.2/10